Лозівська поліція зареєструвала майже удвічі більше злочинів, ніж торік +vd

Лозівщина стала кримінальнішою. За півроку Лозівська поліція зареєструвала майже удвічі більше кримінальних проваджень, ніж за такий же період минулого року, повідомив начальник поліції Микола Пономар. Розкривати злочини, за його словами, складно через процес переходу міліції в поліцію: правоохоронці не можуть проводити певні процесуальні дії. Також є кадрова проблема. Половина керівного складу Лозівського поліції не пройшли атестацію, заявив Микола Пономар на сесії міськради 15 липня.

На криміногенну ситуацію можуть вплинути також звільненні лозівчани, які за законом Надії Савченко раніше вийшли з в’язниці, бо кожен рік у слідчому ізоляторів їм порахували за 2. Таких 46 осіб. Вони вчинили тяжкі злочини. Микола Пономар попросив місцеву владу допомогти звільненим з житлом та роботою, щоб запобігти можливим правопорушенням.

З незаконним обігом наркотиків ситуація у Лозовій незмінно складна. Як і під час звіту у березні, Микола Пономар зазначив, наркоторговців заважає ловити бюрократія. Правоохоронці не можуть проводити оперативні закупки, бо у дозвільних паперах міліцію все ще на замінили на поліцію.

Щодо ромів, на яких лозівчани теж нарікали на відкритому звіті Миколи Пономаря у березні, у червні створили спеціальну комісію – після того, як ром поранив хлопця на Авилівці. У її склад увійшли правоохоронці, працівники міськради, підключили батальйон особливого призначення. У результаті об’єднана комісія обстежила усіх ромів, зафіксувала 92 кримінальні правопорушення, факти неналежного догляду за будинками та знайшла пістолет з набоями. Його зараз перевіряють, доповів Микола Пономар.
Підозрюваний ром, який поранив хлопця, знаходиться під домашнім арештом. Його не порушує, запевнив Микола Пономар.
До змісту виступу головного поліціанта у депутатів міськради зауважень не було, а от щодо форми, непогано б було звітувати перед громадою, зауважив депутат Сергій Беседа. У березні обранці від Батьківщини добилися відкритого звіту начальника поліції на сесії міської ради. Питання Миколі Пономарю могли поставити лозівчани, які або постраждали від протиправних дій поліціянтів, або скаржилися на якість їхньої роботи. Тоді цей формат запропонувати подовжити і проводити подібні відкриті звіти раз на квартал. Однак зараз, у липні, поліція звітує лише перед керівництвом міста. Про те, що звіт відбудеться, депутати дізналися лише у день сесії, зауважив Сергій Беседа.

Мер Сергій Зеленський пояснив, за законом не може примусити начальника поліції звітувати перед громадою. І додав, особисто незадоволений роботою поліції.

Депутат Ігор Коломак порадив Миколі Пономарю з реформою правоохоронних органів, змінити і стосунки з громадою, щоб поліція стала відкритішою.
Микола Пономар сказав, у вересні не проти доповісти громаді – після того, як працівники поліції пройдуть переатестацію. На сьогодні вже перевірили керівний склад Лозівської поліції. Миколу Пономаря та його заступників залишили на посадах. А от половину керівного складу не переатестували: сімох – понизили, трьох – звільнили.

{youtube}l_PiXbiJJwo{/youtube}