Як приготувати квашені зелені помідори власноруч: крок за кроком рецепт для домашнього консервування

Як приготувати квашені зелені помідори в домашніх умовах

Якщо вам неодмінно потрібні смачні та солоні квашені помідори, щоб мати що поласувати протягом зими, то у вас є кілька швидких способів приготувати цей смаколик. І найкраще з усього – це приготувати квашені зелені помідори самому в домашніх умовах.

Для цього потрібні недоспілі зелені помідори, зубчики часнику, лавровий лист, кроп, сіль та вода. Почнімо з приготування банки, в якій будуть укладатися овочі. Вона повинна бути добре промита і стерилізована. Покладіть в неї кілька листків кропу та лаврового листа.

Потім промийте зелені помідори, обріжте «покільці» на верхівці та поколіть кілька зубчиків часнику. Укладайте помідори в банку, стараючись розкласти їх гарненько. Додавши бажану кількість солі, заповніть банку водою, щоб овочі повністю випили розсілу. Поставте банку в темне місце при кімнатній температурі на 3-4 дні. Після цього квашені помідори будуть готові до споживання.

Необхідно зазначити, що квашені зелені помідори мають дуже цікавий смак. Вони будуть справжнім джерелом вітамінів у зимовий період та чудово підійдуть для частування гостей. Зелені помідори з квашенням можна використовувати як самостійну закуску або додавати їх до салатів та інших страв.

Отже, якщо ви хочете насолоджуватися смачними квашеними помідорами зеленого кольору взимку, неодмінно приготуйте їх самостійно в домашніх умовах. Це дуже просто та доступно. Ви зможете насолоджуватися смаком літа навіть в холодну пору року.

Способи приготування солоних томатів

Способи приготування солоних томатів

Для приготування солоних томатів в домашніх умовах потрібні зелені недоспілі помідори. Вони додають особливий смак квашеним овочам. Почніть з того, щоб промити помідори та підготувати продукти.

Розглянемо перший спосіб приготування солоних томатів. Відібрані зелені помідори промийте та проколіть зубчиками часнику. Зелені листочки кропу положіть у банку, а на них укладайте помідори. Додайте кілька гострих зубчиків часнику та лавровий лист. Посоліть за смаком та залейте гарненько розсолом.

Інший спосіб приготування солоних томатів ще швидкий. Помідори промийте та поколіть зубчиками часнику. Поставте в банку кілька листків лаврового листа, додайте смажені зубчики часнику та наріжте на кружечки. Укладайте помідори, присипаючи солені зубчики часнику. Залейте розсолом та закрийте кришкою.

Таким чином, приготувати солоні помідори в домашніх умовах – це дуже просто. Завдяки цьому ваші зимові частування будуть смачними та ароматними. Неодмінно спробуйте цей спосіб приготування квашених зелених помідорів та насолоджуйтеся їхнім смаком!

«Швидкий» рецепт солоних помідорів

Зелені помідори можна приготувати не тільки квашеними, але й солоними. Це дуже смачний і швидкий спосіб зберігати ці овочі на зиму.

Для приготування солоних помідорів нам знадобляться такі продукти:

  • Недоспілі зелені помідори;
  • Часник;
  • Сіль;
  • Лавровий лист;
  • Кроп.

Спосіб приготування дуже простий. Спочатку промийте і поколіть помідори. Потім приготуйте розсіл, в який будуть укладатися помідори. Для цього змішайте воду з сіллю і додайте кілька зубчиків часнику та лавровий лист.

Покладіть помідори в банку, укладаючи між ними кілька листочків кропу. Після цього залейте помідори розсолом і поставте банку в холодне і темне місце на кілька днів. Після цього ви зможете насолоджуватися смачними солоними помідорами протягом усього зими!

Заготівля соління на зиму

Заготівля соління на зиму

Зелені помідори – це велика знахідка для заготівлі соління на зиму. З допомогою цих овочів можна приготувати надзвичайно смачні квашені помідори, які стануть чудовим доповненням до будь-якого столу.

Продукти для соління: зелені помідори, кроп, лавровий лист, кілька зубчиків часнику. Приготуйте розсіл з води і солі, додавши до нього кроп і лавровий лист. Зелені помідори промийте, видаліть недоспілі плоди, а потрібні розріжте на шматочки. Листки кропу і лавровий лист розкладіть по дну банки.

Укладаючи помідори, додайте кілька зубчиків часнику – це зробить смак квашених помідорів ще більш насиченим. Зверху налейте розсіл і закрийте кришкою. Тепер банку з помідорами слід поставити в прохолодне і темне місце на декілька днів.

Після того, як помідори підготуються, ви зможете насолодитися смачними квашеними овочами протягом всієї зими. Цього часу вам знадобиться буквально кілька днів. Отже, приготуйте квашені помідори і гостей ви зможете пригощати цими смаколиками дуже часто.

Заготівля в каструлі

Заготівля в каструлі

Літом, коли недоспілі плоди томатів ще зелені, ми маємо можливість приготувати смачні квашені зелені помідори. Цього способу заготовки овочів дуже швидкий і простий.

Для приготування квашених зелених помідорів вам знадобиться каструля, декілька зубчиків часнику, солінь і прянощі – лавровий листок, кроп. Почніть з промивання помідорів, відсікши шийки і гострі кінчики. Листочки на зелених помідорах приберіть, але так, щоб не порвати шкірку. Зубчиками часнику проколіть кожен помідор з трьох сторін.

У каструлю покладіть шар зелених помідорів, посипте кропом, лавровим листком і додайте декілька зубчиків часнику. Повторюйте цю операцію, укладаючи продукти в каструлю шарами, поки всі помідори не закінчаться. Останній шар помідорів також посипте спеціями.

Далі приготуйте розсіл. Для цього розчиніть у воді солі відношенням 1 столова ложка на 1 літр води. Заготовлений розсіл залейте овочі в каструлі. Каструлю поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього вимкніть вогонь і прикрийте каструлю кришкою.

Каструлю з квашеними помідорами залиште в теплому місці на 2-3 дні, щоб відбулася ферментація. Після цього можна покласти овочі в банку і перевести в холодильник. Квашені зелені помідори будуть готові для частування через 2-3 тижні.

Таким чином, приготувати квашені зелені помідори в домашніх умовах дуже просто. Вам знадобиться каструля, зелені помідори, часник, солінь і прянощі. Розглянемо основні кроки процесу заготівлі в каструлі: промийте і підготуйте помідори, проколіть зубчиками часнику, укладайте в каструлю шарами, посипаючи прянощами, залейте розсолом і залиште на ферментацію. За кілька тижнів ви зможете насолоджуватися смачними квашеними зеленими помідорами як додаток до різних страв або виготовити з них смачні закуски для гостей.

Засолювання у відрі

Засолювання у відрі

Для приготування квашених зелених помідорів у відрі вам знадобляться такі продукти:

  • нескінченна кількість недоспілих помідорів;
  • кілька зубчиків часнику;
  • кілька листочків лаврового листа;
  • кілька гілочок кропу;
  • сіль;
  • вода.

Щоб приготувати квашені помідори, спочатку промийте їх та зробіть невеликі надрізи на кожному плоді. Отже, візьміть велике відро, покладіть на дно кілька лаврових листочків і зубчиків часнику. Потім укладайте помідори в відро, додавши між ними кроп та сіль. Повторюйте цей процес, поки помідори закінчаться або відро наповниться. Потім залейте овочі відваром з води та солі, забезпечивши, щоб він повністю покривав помідори. Згорніть відро щільно кришкою і залиште на кілька днів в темному прохолодному місці.

Після того як помідори пролежать у розсолі, вони стануть смачним добром на зиму. Якщо вам потрібно швидко приготувати квашені помідори для частування гостей, цього також нескладно зробити. Просто приготуйте розсіл, додавши в киплячу воду сіль, кроп, часник та лавровий лист. Потім укладіть помідори в банку, залейте розсолом та зачиніть. Через декілька днів ваші квашені помідори будуть готові до споживання.