У Краснопавлівці, на Лозівщині, люди проти встановлення будинкового лічильника на газ +vd

У Краснопавлівці, у 24 будинку, газовики встановили прибудинковий вузол обліку. Показання з нього ділитимуть на усіх мешканців будинку, у яких немає індивідуальних лічильників. Жителі 24 будинку проти такого рішення. Кажуть, не хочуть сплачувати великі рахунки за газ, якщо самі такої кількості не напалюватимуть.16 серпня краснопавлівці зустрілися з керівниками Красноградської філії «Харківгазу», районними депутатами  та обговорили питання, які їх хвилювали.

Представники Красноградської філії «Харківгазу» зазначили, якщо мешканці не платитимуть за газ за лічильником, а тільки частину цієї суми, тоді в них зростатиме борг. Неплатників мають право відрізати за 2-місячну несплату, додають газовики. Якщо ж мешканці відмовляться від установки будинкового лічильника, тоді їм доведеться платити вже не за 7 кубів газу, а за 18.

Квартирні лічильники встановлюватимуть лише там, де будинковий обійдеться дорожче, запевняють представники Красноградської філії «Харківгазу».

Для тих, хто не бажає платити за будинковим лічильником, газовики пропонують за власні кошти встановлювати індивідуальні вузли обліку. Лічильники та підключення в цілому обійдеться від 3 до 5 тисяч гривень.

Після зустрічі люди залишились вирішувати, хочуть вони відмовлятися від будинкового лічильника, чи ні.

{youtube}le2-bTQ_hpU{/youtube}