У Лозовій попередньо визначили, що встановлять на місці пам’ятника Леніну +vd

У Лозовій провели конкурс на кращий проект  пам’ятного знаку загиблим за свободу та незалежність України. Його планують встановити на площі Соборності, там, де раніше стояв пам’ятник Леніну.  Переможця конкурсу комісія обирала 29 вересня. Свої роботи представили скульптор Андрій Паливода та художник Олександр Кравченко.

Андрій Паливода запропонував встановити на площі 2.5 тонну бронзову статую Архангела Михаїла – покровителя військових. За задумом автора, у висоту пам’ятник має сягати 8.5 метрів разом з постаментом. Загалом, такий витвір може коштувати місту понад  мільйон гривень, розповів скульптор.

Крім Андрія Паливоди свою роботу під назвою «Оберіг» представив художник Олександр Кравченко.Він зазначив, пам’ятник у формі лози символізує об’єднання, згуртованість мешканців Лозівщини.  Пам’ятний знак має бути із нержавіючої та дзеркальної  сталі. Сягати близько 10 метрів у висоту.

Переможцем конкурсу обрали роботу Андрія Паливоди. Рішення комісії мають ухвалити депутати на сесії міськради та на засіданні виконкому, а також визначити, як саме нагородять автора кращого проекту. 

{youtube}up5uySukFQs{/youtube}