На Лозівщині школи виграли вікна і телевізори – освітяни відзвітували за реалізовані міні-проекти +vd

У Панютинському ДНЗ №2 оновили харчоблок, у Панютинській ЗОШ №1 встановили телевізори. У Комсомольському НВК замінили вікна. У Катеринівці з’явилося енергозберігаюче освітлення, а у ДЮСШ “Юність” – нова душова. На Лозівщині 5 жовтня презентували кілька завершених міні-проектів. На презентацію приїхали гості з області.

Цьогоріч Панютинський ДНЗ №2 вперше брав участь у конкурсі міні-проектів. Завдяки перемозі оновили харчоблок: зробили ремонт, встановили вікна, сантехніку та витяжку. Вартість проекту – майже 180 тисяч гривень. За умовами конкурсу, 50% вартості проекту фінансується з обласного бюджету, 45 – з місцевого, 5% надає ініціативна група, яка подавала проект. У дитсадку – це батьки дошкільнят.

Подивитися на кілька завершених міні-проектів приїхали гості з області. Їм та керівництву міста у дитсадку вручили подяки. Гості у свою чергу дарували сертифікати переможцям. Такий отримала і Панютинська ЗОШ №1. Завдяки перемозі у класах встановили 21 демонстраційний телевізор.

Презентували міні-проект і у Катеринівці. Там на 5 вулицях встановили енергоефективне освітлення, вартість проекту – 200 тисяч гривень. Це вже 3 міні-проект, що виграла Катеринівка. Раніше у селі встановили дитмайданчик та відремонтували РАЦС.

У Комсомольському НВК на 2 поверсі встановили пластикові вікна. На міні-проект витратили майже 200 тисяч гривень. Однак, цього невистачило, щоб замінити усі вікна. 

Останнім дивилися виконання проекту у ДЮСШ «Юність», там обладнали душову. Присутні також подивилися на завершений ремонт у фойе спортшколи, ще одну нову душову та процес ремонту у басейні. Виділення 6 мільйонів грн на реконструкцію чаші та вентиляцію добився нардеп Анатолій Гіршфельд, ще таку ж суму виділила область.

Лозова – лідер за участю в обласному конкурсі міні-проектів «Разом у майбутнє», розповів Сергій Клименко, керуючий справами апарату Харківської облради. За 5 років існування конкурсу активісти подали 2800 заявок. Цьогоріч було 402 переможця. Керівник запросив переможців брати участь у конкурсі знову та закликав тих, хто ще не перемагав спробувати свої сили.

Мер Сергій Зеленський подякував гостям з області, голові Харківської облради Сергію Чернову, заступнику голови Харківської обласної державної адміністрації Євгену Шахненку, нардепу Анатолію Гіршфеельду, районному керівництву, депутатам та усім, хто доклав зусиль для розвитку Лозової.

Сергій Зеленський наголосив, Лозова і надалі співпрацюватиме з областю та міжнародними організаціями.

Нагадаємо, на обласний конкурс міні-проектів «Разом – у майбутнє» Лозова подала понад сотню заявок. 19 проектів виграло місто, 6 – Лозівський район.

 Юлія Шаповалова

{youtube}Ewt67NM5oqM{/youtube}