Добровольці з «Донбас-Україна» розповіли про те, як освоїлися у Лозовій +ft +vd

Батальйон спецпризначення «Донбас-Україна» у Лозовій дислокуватиметься постійно, розповів Михайло Михайловський, заступник командира батальйону.

Бійці переїхали 19 жовтня. Зараз на території колишньої військової частини, де базуються військові, комунальники частково відновили опалення та електрику, також вирішують питання із водопостачанням, зазначив Михайло Михайловський. Разом із собою бійці спецпризначення привезли не тільки військову техніку, а й ліжка, столи, польову кухню та облаштували лазню.

 Зараз військовослужбовці облаштовують помешкання. Скільки саме бійців на території частини – не коментують, однак уточнюють – до 500 чоловік.

У батальйоні «Донбас-Україна» здебільшого добровольці – 70% із сходу України, тому і вирішили залишитися тут, поближче до сімей.
Після того, як бійці облаштуються, бойові підрозділи разом із технікою повернуться у зону АТО. Частина військових залишиться у Лозовій, зазначив Михайло Михайловський.

{youtube}E-Qd2FLV1eM{/youtube}

У вихідні або вільний час бійці можуть виходити в місто, зброю з собою брати не можна. Є окремі випадки, коли вона може знадобитися під час допомоги органам військового правопорядку. Пересування військовослужбовців та наявність зброї контролюють, наголосив заступник командира.

{youtube}aFU2s-h2YnQ{/youtube}

Михайло Михайловський додав, батальйон співпрацюватиме із місцевою владою та братиме участь у загальноміських заходах, зокрема, бійці з патріотичними уроками відвідуватимуть школи міста.

{youtube}b0ssXmipJEs{/youtube}