Прокуратура клопоче, щоб екс-директора Лозівського молокозаводу не притягували до кримінальної відповідальності

Лозівська місцева прокуратура скерувала до Лозівського міськрайонного суду клопотання про звільнення 63-річного екс-директора молочного заводу від кримінальної відповідальності, про це повідомляється на офіційному сайті прокуратури Харківської області.

За словами керівника місцевої прокуратури Олексія Медяника, кримінальне провадження зареєстроване за фактом безпідставної невиплати заробітної плати, зазначають правоохоронці.

Протягом липня-грудня 2015 року керівник товариства безпідставно не виплачував у повному обсязі заробітну плату 463 працівникам заводу. На кінець минулого року сума заборгованості з зарплатні сягнула понад 1,5 мільйона гривень.

“Однак у лютому поточного року, вже після відкриття кримінального провадження, підозрюваний добровільно погасив усю заборгованість з заробітної плати перед працівниками. Тому прокуратура звернулась до суду з клопотанням звільнити чоловіка від кримінальної відповідальності відповідно до ч. 3 ст. 175 КК України та закрити провадження”, – пояснив Олексій Медяник.

Чоловік за власним бажанням пішов на пенсію. Клопотання прокуратури розглядатиме суд.

Нагадаємо, у минулому році без роботи і розрахунку залишилося понад 400 робітників Лозівського молокозаводу. Тоді люди скаржилися на урядову гарячу ліні та правоохоронців.