До свого свята лозівські МНСники показали учням рятувальні винаходи +vd

День відкритих дверей — до Дня рятівника. МНСники показали лозівським підліткам, на що здатні вони самі та їхня унікальна техніка.

17 вересня українські рятувальники відзначили професійне свято. Лозівські пожежні влаштували до нього День відкритих дверей. Вони запросили в гості учнів.

Комендант самостійної державної пожежної частини №24 Олександра Блудова пояснювала школярам, як слід ховатися під час грози, розповіла про небезпеку отруйних грибів та поводження з електрикою. Після цього був парад рятувальної техніки.

Найдовше хлопці та дівчата затрималися біля унікальної київської піротехнічної машини. У ній є все, щоб вчасно знешкоджувати небезпечні боєприпаси. А поруч дітям показали наш рятувальний УАЗик.

Власне, у рятувальний його перетворили «золоті руки» місцевих пожежних. Наші МНСники багаті на вигадки. Пожежний рукав вони переробили у рятувальне коло. Наповнили його киснем, тому той не тоне. По ньому на берег вибираються потопельники. На подібні технічні дива лозівчан надихає скрута, говорить начальник пожежної частини Євген Шевченко.

Серед винаходів пожежних також купа кріплень та інших начебто дрібниць, які допомагають рятувати вчасно. Школярі усіма цими пожежними іграшками захоплювалися, уявляли, як би вони ними користувалися.

Діти впевнені, що бути пожежним цікаво, героїчно та престижно. Ціна престижності роботи наших пожежних – 1,5-2 тисячі гривень на місяць, говорить комендант Олександра Блудова. Рятувальники особливо не рекламували свою професію дітям, проте переконували, що самі б її ніколи не змінили.

Анна Скрипник

{youtube}fyv_7uf8LI8{/youtube}