До Дня вчителя освітяни Лозівщини отримали премії і зарплати +vd

3 жовтня педагоги зайняли одразу 2 концертні зали. Напередодні професійного свята, яке цьогоріч припадає на 7 жовтня, вони приймали вітання.

 

Вітали педагогів Лозівщини 3 жовтня. Для районних вчителів влаштували концерт у районному Будинку культури. Перші привітання прозвучали зі сцени від голови райдержадміністрації Богдана Реви та голови ради директорів УПЕК Анатолія Гіршфельда.

На святі роздавали багато подарунків і нагород. Новоіванівська та Надеждівська селищні ради у рамках державної програми отримали по шкільному автобусу. Дитсадкам, які стали призерами з підготовки до нового навчального року, вручили цінні подарунки. Перше місце посів Краснопавлівський НВК, за що отримав ноутбук.

Кращі загальноосвітні заклади відзначили преміями. Перше місце і 1000 гривень виборов Краснопавлівський багатопрофільний ліцей. Крім того, до Дня вчителя премії виплатили всім районним педагогам.

Міські педагоги святкували День вчителя у Палаці культури. На вході винуватців свята зустрічав живою музикою Лозівський муніципальний оркестр. У холі підіймали настрій освітянам учні — вони влаштували квіткову виставку.

У залі одразу почали з привітань. Першими поздоровляли учні. Вони розповіли вірші, присвячені вчителям, і подарували квіти ветеранам освіти. Естафету вітань перейняли Лозівський міський голова Сергій Степанов та голова ради директорів УПЕК Анатолій Гіршфельд. 

Церемонія нагородження почалась з відзначення кращих освітян та педагогічних колективів. Вищу нагороду – нагрудний знак “Відмінник освіти” – отримала директорка 7 школи Галина Семко. У минулому році такий знак дістався 3 освітянам.

Всього на святі відзначили 160 педагогів. Крім грамот, дипломів, квітів і солодких дарунків вони отримали премії (від 100 до 250 грн).
Всього на грошові винагороди місто витратило трохи більше 48 тисяч гривень.

Крім поздоровлень, мер порадував вчителів приємною новиною: 4 жовтня вони отримають аванс та частину зарплати за вересень, які затримували.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}bSKtoCB9iEY{/youtube}