У Лозової з’явився статут міста +vd

Лозова має свій місцевий парламент — міську раду, свій герб, прапор, а тепер отримала ще й статут. Головний документ міста депутати затвердили 28 грудня.

Остання міськрадівська сесія року починається весело і святково. Вперше гімн виконується наживо.

Перше питання порядку денного — затвердження статуту.

“Прийняття статуту — це крок до створення механізму реального впливу громади на прийняття рішень. Це крок до реального місцевого самоврядування”, – з трибуни презентує статут серетар міськради Тетяна Запорожець.

Статут — це “мала конституція” лозівської громади. У ньому зведені усі правила і основи життєдіяльності міста, як, наприклад, права і обов’язки членів територіальної громади.

Документ готували протягом 5 місяців. Проект вивішували на сайті міськради і роздавали по трудових колективах, аби лозівчани внесли свої корективи. У сесійній залі депутати затвердили вже остаточну редакцію статуту.

Окремо депутати поаплодували робочий групі, яка готувала документ. Вони у стислі терміни провели великий обсяг роботи. Поспішали встигнути до 30 грудня — цього дня 50 років тому, у 1962-му,  Лозова набула статусу міста обласного підпорядкування.

На честь прийняття статуту та півстолітньої річниці визначний лозівський співак Валентин Перехрест заспівав у сесійній залі пісню про Лозову.

Валерія Гецко

 

{youtube}2sz_Mxkmx6w{/youtube}