У Лозовій на Водохреще пірнали і скаржилися на погоду +vd

 

На Водохреще повітря і вода мали майже однакову температуру, тому людям було важко купатися. Пірнальники переконують, що за морозу у воді було б тепліше.

На свято Водохреща,19 січня, лозівчани традиційно пірнали у крижану воду. Але замість хрещенських морозів на вулиці було + 4 за Цельсієм і накрапав дощ. Утім, погода хоч і не була сприятливою, але бажаючих змити гріхи не зупинила.

На базі відпочинку «Росинка» зібралися переважно досвідчення пірнальники. Раз стрибнувши, вони тепер кожної зими намагаються це повторити. З ополонки, переконують, немов знову на світ народжуються.

Пані Олена відчула силу цілющої хрещенської води 7 років тому. Донька Тетяна тоді з острахом дивилась на маму. Вважала вчинок неньки надто шаленим. Зарікалась, що в ополонку ні ногою. Але через 2 роки й сама зважилась. Цієї зими вона стрибає вже вп’яте і друзів вмовляє скупатися.

Ця родина завербувала у моржі вже багатьох знайомих. Ті тільки дякують. Після крижаної води ще жодного разу не застудилися. Люди переконані, що в цей день Господь разом з ними.

За словами священика із жіночого монастиря отця Андрія, у Водохреще вся вода на землі стає цілющою. Головне, в неї входити з бажанням стати духовно чистішими, а не перетворювати добру справу на пусту втіху.

Анна Скрипник

 

{youtube}p_NDT-t-93Q{/youtube}