Для весняних прибирань у Лозовій може забракнути людей +vd

Щороку на весняні прибирання центр зайнятості виділяв людей. Їхню роботу оплачувала держава. Однак на початку року набрав чинності  новий закон «Про зайнятість населення».

За ним половину грошей безробітним має заплатити місто.  Голова Панютиного Олексій Корпан поскаржився, що впоратися з проблемою найважче саме його селищу. Місцевий бюджет не дозволяє найняти на постійну основу двірників. А тепер ще й людей з центру зайнятості. Для того, щоб набрати із сотню безробітних для прибирання, Панютиному необхідно 40 тисяч гривень. Селище може назбирати максимум 10.  Тому попросило допомоги у Лозової.

Міські керівники поки самі не знають, як впоратися з проблемою. Гроші на свіпфінансування – це не всі складнощі. Ще не затверджений порядок залучення безробітних на громадські роботи. Додаткові робочі руки зазвичай просять 3 міські комунальні організації: шляхова ремонтно-будівельна дільниця, «Парк» та колишній «Комсервіс», нині «Еко-Сан».  Навесні у кожній щомісяця трудяться приблизно 2 десятки людей з центру зайнятості. Комунальники побоюються, що без такої підтримки їм буде важко. Однак перший заступник міського голови Володимир Денисенко запевнив, що Міністерство соціальної політики вже за 2 тижні має вирішити проблему.

Попри складнощі мер Сергій Степанов наказав комунальникам активно готуватися до весняних робіт. Зазначив, що цього року особливу увагу треба приділити посадці дерев. На думку голови, у Лозовій їх багато видаляють, тож і саджати мають більше. Він радив, як і минулого року,  обирати нехай і дорожчі, але якісніші саджанці.

 

Анна Скрипник

 

{youtube}STDpHDpNaMw{/youtube}