У Лозовій планують провести круглий стіл відносно сланцевого газу +vd

Ініціативна група пропонувала провести громадські слухання, бо газ шукають навколо Лозової. У міськраді запропонували інший формат обговорення.

Група ініціаторів, від імені якої виступає депутат міськради Ігор Коломак, зібрала понад 500 підписів та подала пропозицію відносно громадських слухань до мерії. Однак там їм відмовили.

На сесії міськради 26 квітня секретар міськради Тетяна Запорожець зачитала офіційну відповідь на звернення.

Але Ігор Коломак наполягає на своєму. На сесії він подав ще одне депутатське звернення, цього разу без підписів.

“Ці громадські слухання — це не бажання протестувати проти чогось. Це бажання зазирнути у далеку перспективу: що буде з водою, яку ми п’ємо щодня і якою ми користуємося”, – пояснив він раді.

Однак більшість депутатів не підтримала його звернення і не визнала депутатським запитом. Натомість лідери одразу двох фракцій — Олександр Неділько від регіоналів та Сергій Коба від ударівців — одноголосно запропонували альтернативу громадським слуханням — круглий стіл за участі усіх сторін та засобів масової інформації.

Для організації круглого столу міський голова Сергій Степанов доручив зібрати комплексну комісію з депутатів. Про орієнтовну дату проведення круглого столу Ігоря Коломака пообіцяли повідомити одним з перших.

Валерія Гецко

 

{youtube}0PTMU9ow4p4{/youtube}