У Лозовій почалося ЗНО — з хвилюванням, підтримкою і без порушень +vd

ЗНО у Лозівській філії ХАДТ ТРК Сігма

У Лозовій ЗНО проходить одразу у двох пунктах тестування — у професійному ліцеї та філії автодорожнього технікуму. Сьогодні, 5 червня, українські абітурієнти почали складати зовнішнє незалежне оцінювання з української мови.

Це перший з основних іспитів і один з двох тестів, які лозівські вступники можуть писати у Лозовій. Сюди ж приїжджають абітурієнти з сусідніх районів. У технікумі ЗНО у перший день складають абітурієнти з Лозової та Первомайщини.

Пункти тестування відкриваються о 10:20. Якщо лозівські абітурієнти підходять до технікуму ближче до 10 ранку, то вступники з Первомайщини сидять тут вже кілька годин. Вступники демонструють хвилювання у всіх його різновидах.

Більшість хлопців і дівчат до сьогоднішнього випробування готувалися серйозно — близько року, говорять вони. Хтось додатково повторив правила звечора, хтось робить це до останньої миті.

Вступників запускають всередину. Там у них перевіряють документи — і абітурієнти розходяться аудиторіями.

Як повідомив працівник держслужби охорони, на вході до пункту тестування застосувати металодетектор для пошуку телефонів йому не довелося — відповідальні за проведення ЗНО про це не просили. Теоретично, заборонені на іспиті пристрої учасники тестування мали залишити або вдома, або зовні, у батьків, які прийшли підтримати своїх дітей.

Як повідомляють відповідальні за проведення ЗНО, на лозівських пунктах тестування до іспитів допустили усіх абітурієнтів.

Завтра, 6 червня, тестування з української мови складатиме друга половина вступників.

 

Валерія Гецко

 

{youtube}GZz6R536JI4{/youtube}