На Близнюківщині шукали 6-річного хлопчика: нові подробиці +vd

6-річний хлопчик, що загубився на Близнюківщині, ТРК Сігма

6-річного Мишка з села Миролюбівка, якого загубила психічнохвора мама, за 5 кілометрів від дому знайшов лозівський військовий.

Загубила і себе, і сина

Ще 1 жовтня хлопчик вийшов зі свого села Миролюбівка разом з мамою в гості в інше село. За добу його маму знайшли одну — серед поля під селом Софіївка Перша. На неї наткнулися місцеві механізатори, розповідає начальник Лозівського міськвідділу міліції Микола Пономар. Поведінка жінки виглядала неадекватною, і аграрії відправили знайдену до Близнюківської райлікарні.

Миролюбівка, ТРК Сігма

Село Миролюбівка на Близнюківщині

Там жінці поставили діагноз психічний розлад, знайшли її родичів і викликали правоохоронців — пацієнтка визнала, що загубила сина Михайла. Заяву про зникнення дитини написала бабуся хлопчика, коли з нею зустрілася міліція — більш ніж за добу після того, як малий Мишко пішов з дому з мамою. 

8 підрозділів силовиків, мисливці й волонтери

Лозівський міськвідділ міліції підняли по тривозі, у Близнюківській райдержадміністрації терміново зібрали штаб. На пошуки хлопчика підняли майже 500 чоловік. Це групи міліціянтів Лозівського, Первомайського, Барвінківського та Сахновщинського районів, рятувальники Лозівщини й Близнюківщини, військові, мисливці й волонтери.

Пошуки хлопчика на Близнюківщині, ТРК Сігма

Місцевість прочісували по кілька разів, виглядали дитину з велосипедом. З Харкова на допомогу їхали курсанти, але їх розвернули — об 11 ранку 3 жовтня хлопчика знайшли. 

“Ну, все, пішли до мами”

Військовослужбовець 61 арсеналу Антон Логвиненко у хащах села Мар’ївка помітив велосипед, а поруч з ним — купу одягу, яка виявилася дитиною.

“Ми підійшли, а то, виявляється, лежав той хлопчик на речах, сумка була жіноча під головою, спав, – розповідає Антон Логвиненко. – Подивилися, живий чи не живий, до носа торкнулися — був тепленький. Очі відкрив. Я кажу “Тебе Мишком звати?” Він говорить: “Мишком”. Я кажу: “Ну, все, пішли до мами”.

З’ясувалося, маленький іти не міг — в нього набрякли ноги. Мишка забрала швидка і відвезла до тієї ж Близнюківської райлікарні. У дитячому відділенні його одразу обстежили. За словами Оксани Король, лікаря дитячого відділення, стан хлопчика був середньої важкості — переохолодження І ступеню. Але в іншому, за даними першого обстеження, Мишко виявився здоровим, хоча провів на вулиці дві ночі і перемерз. 

Що ж трапилося

Правоохоронці опитали родичів, свідків, поговорили із самим Мишком. З’ясувалося, в гості до хлопчикової тітки у село Новоселівка він з мамою таки дійшов. Звідти вони того ж дня разом вийшли додому, але загубилися.

“Дитина пояснила, що вони першу ніч провели у комишах, а потім у нього боліли ноги, і мати його залишила і сказала: “Я зараз за тобою прийду”. Одну ніч він ночував без матері”, – переповідає бесіду дільничного з Мишком Микола Пономар, начальник Лозівського міськвідділу міліції.

На щастя, жінка залишила синові своє пальто.

Мама хлопчика не вперше лікується від психічного розладу, повідомив Микола Пономар. За його словами, зараз служби Близнюківщини мають визначити подальшу долю хлопчика і чи виховуватиме його мама.

Валерія Гецко

 

{youtube}qjLo_wuBmJc{/youtube}