Паркування вартістю у 255 гривень: у Лозовій штрафують за авто на газоні +vd

Авто на газоні, ТРК Сігма

За паркування на газоні у місті оштрафували вже 12 водіїв з початку року. Цьогорічна редакція Правил дорожнього руху внесла ясність у питання.

До міліції й ДАІ надходить купа скарг на водіїв, що псують зелені двори, говорить начальник Лозівського відділення Державтоінспекції Сергій Нікітін. Його служба має право штрафувати кожного автовласника, чия машина “відпочиває” на газоні, на суму від 255 до 340 гривень.

“Ми завжди виїжджаємо, фіксуємо це. Буває, до під’їзду під’їдеш — не будеш чекати до ранку (якщо немає водія — ред.), фотографуємо машини, вранці потім викликаємо власників. Не завжди караємо, але розяснювальну роботу однозначно постійно проводимо”, — говорить Сергій Нікітін, начальник Лозівського відділення ДАІ.

Утім, і водіям, і тим, хто скаржиться, треба бути уважними. Відповідно до пункту 1.10 Правил дорожнього руху (ПДР), газон — це “ділянка однорідної території із дерновим покривом, який штучно створюється шляхом посіву і вирощування дерноутворювальних трав або одернування”. Тобто, щоб любителя кинути автівку на траві покарали штрафом, скаржники мають довести, що газон засівали спеціально.

Водночас ДАІшники закликають лозівчан у будь-якому разі фотографувати або фільмувати машини на траві. По-перше, інспектори самі або оштрафують (якщо це таки газон), або проведуть роз’яснювальну роботу. А по-друге, можуть передати порушника у руки міської адмінкомісії. Бо, окрім ПДР, у Лозовій діють ще й місцеві правила благоустрою, які теж забороняють паркування у невстановлених місцях.

Валерія Гецко

 

{youtube}75zimFIEzBU{/youtube}