Створили об’єднання — отримали капремонт: його дочекалося лозівське ОСББ “1-28” +vd

Будинок 28 на першому мікрорайоні дедалі більше відрізняється від сусідніх багатоповерхівок. Асфальт перед під’їздами тут новий, козирки не течуть, та найцікавіше — всередині: у під’їздах тут встановили нові батареї.

Квартплата та сама, грошей більше

ОСББ у цьому будинку існує кілька місяців. Тут лише почали збирати квартплату на свій рахунок, але вже зробили купу ремонтів за ці гроші: відремонтували і налагодили внутрішньобудинкову систему опалення, закрили двері у підвали, перед під’їздами поклали новий асфальт, відновили ліхтарі над входами, розповідає голова об’єднання Дмитро Стусенко.

Квартплата у 28 будинку залишається такою самою, як і до створення ОСББ, але грошей на ремонти стало суттєво більше, ніж тоді, коли будинок стояв на балансі Житлово-управляючої компанії, пояснює голова. По-перше, на відміну від ЖУКа, ОСББ не платить податок на додану вартість із зібраних коштів, а значить, має на 20% більше. По-друге, в об’єднанні немає працівників — голові тут не платять — а отже, не треба сплачувати податки на зарплатню.

Капітальний ремонт фінансує місто

На даху триває головний процес, заради якого багато хто з мешканців і погоджувався на ОСББ: тут вперше за багато років капітально ремонтують покрівлю. Покриття кладуть у два шари. Ремонтники з організації “Квартал-Сервіс” кажуть, працюють на совість — їм потім обслуговувати цей будинок. Разом з покриттям відновлюють вентиляцію, відливи й інші конструкції.

На капітальний ремонт даху і під’їздних козирків гроші дав міський бюджет. Кошторис — 330 тисяч гривень.

Ремонти продовжать взимку

У планах голови ОСББ “1-28” Дмитра Стусенка — відновити освітлення підвалу, зробити туди нормальні сходи і навести там лад. Це робитимуть взимку. А навесні біля під’їздів планують встановити нові лавочки та урни для сміття.

У членів ОСББ є й інші побажання — мешканка будинку Валентина Григорівна, наприклад, просить про ремонт під’їздів, в ідеалі й території біля них. Утім, всі пропозиції жильці зможуть висловити на загальних зборах об’єднання наприкінці цієї осені.

Валерія Гецко

_________________

От выбора мебели зависти многое. С помощью правильно подобранной мебели можно значительно сделать пространство шире. На сайте https://klen.ua/uk/mebli/ вы найдете большой выбор мебели, которая идеально впишется в ваш интерьер. 

________________

На правах реклами

 

{youtube}l8gfNRqu0Wg{/youtube}