Лозівській міськраді подарували прапор міста +vd

Прапор Лозової, ТРК Сігма

Група лозівчан подарувала міській раді прапор Лозової. Його презентували 25 квітня на сесії міськради.

 

Подарунок представили члени ініціативної групи Іван Руденко та Андрій Маврикін. За їхніми словами, Лозовій мало мати знамено у сесійній залі — прапор повинен висіти на фасаді міськради. Раніше там був розміщений лише державний прапор.

“Щоб жителі міста Лозова пам’ятали про свою історію, про своє велике минуле, про те, що це місто було засновано російським царем, імператором Миколою ІІ, також про те, що шляхом індустріалізації воно досягло тих своїх розмірів, що зараз є, у тому числі заводи, фабрики, які були збудовані у цей період. [Щоб] пам’ятали також про те, що це місто було козачої слави”, — пояснює рішення ініціативної групи Іван Руденко.

Прапор ця група власним коштом замовила в Києві. За словами Івана Руденка та Андрія Маврикіна, історія міста, виражена у символіці, має об’єднувати лозівчан, а не роз’єднувати їх. Вже сьогодні новий прапор вивісили на будівлі мерії.

Що це за люди, які подарували його Лозовій, представники ініціативної групи не пояснюють: говорять, вони просто мешканці міста.

Довідники з історії Лозової говорять, що місто засноване як залізнична станція 1869 року, під час прокладання залізниці. Імператор Микола ІІ народився лише роком раніше — у 1868 році.

Валерія Гецко

 {youtube}X6XjhNPRW-8{/youtube}