Група лозівчанок об’єдналася у Жіночий легіон: хочуть змін +vd

На першу зустріч прийшли півтора десятка жінок — від студенток до пенсіонерок. Їм більше несила сидіти вдома і чекати, коли настане порядок. Вони вирішили допомагати.

Перша зустріч

На початку тижня у соцмережах з’явився заклик лозівчанки Олени Ляшук.

“Дорогі лозівчанки, дівчатка, дівчата, жінки та бабусі. Ми, жіноча частина міста, не можемо залишатися осторонь тих подій, які відбуваються в нашій країні, регіоні, місті. Тут нам жити, будувати своє майбутнє, ростити своїх дітей. Для того, щоб об’єднатися, поділитися своїми думками, просто поспілкуватися, запрошуємо Вас 23 квітня о 18:00 до ПК на мікрорайоні. Якщо у щось залучена жінка, я знаю, що все буде добре (Гарсія Маркес)”.

На заклик відгукнулися півтора десятка жінок дуже різного віку. Олена Ляшук, звертаючись до них, сказала, що всі чекають змін. Жінки погодились, що починати потрібно з себе.

За півтори години спілкування вони прийняли кілька рішень, поки доволі загальних: допомагати знедоленим і хворим дітям, організовувати свята і ярмарки. Але найперше ці лозівчанки планують підтримувати патріотичну самооборону, яка разом із силовиками стоїть на блок-пості під Лозовою.

Також жінки хочуть розробити план своїх дій на випадок, якщо у місті раптом погарячішає, як на Донеччині. За їхніми словами, вони готові показати сепаратистам, що своє місто добровільно не здадуть.

Наприкінці зустрічі її учасниці домовилися створювати Жіночий легіон — так вони назвали своє об’єднання.

Знайомство з владою

За два дні, 25 квітня, легіонерки прийшли знайомитися до мера Лозової Сергія Степанова. Вони розповіли про свої цілі та ідеї, повідомили, що у перспективі потребують допомоги міської влади, зокрема, з організацією свят, але зазначили, що зараз їм цікавіше дізнатися, як вони можуть допомогти і що можуть зробити для збереження миру і спокою у Лозовій.

Міський голова подякував жінкам за ініціативу, але коли розмова перейшла в обговорення дій влади і силовиків у забезпеченні порядку, Сергій Степанов сказав, що у гарячих ситуаціях мають працювати професіонали. Жінок кликати не будуть.

Присутній під час знайомства депутат міськради Гришин взагалі відправив легіонерок займатися дітьми.

“Вам я раджу, якщо у вас є такі напрями свої сили прикладати — у нас є відділ культури, у нас є Палац культури, у нас є спортивні секції. Прикладайте свої зусилля там і займайтеся вихованням дітей”, — сказав він.

Жінки з легіону після зустрічі з чоловіками від влади рішучості не втратили.

“Ми зробили перший крок — назустріч і міській раді, і собі, бо вирішили, що діяти ми будемо, не дивлячись на те, де ми будемо знаходитися, в яких умовах. Як дівчата вже сказали, зварили борщ — і пішли [захищати]”, — заявила Тамара Денисенко, речниця Жіночого легіону.

Жіночий легіон планує зустрічатися щосереди о 18 годині біля міського Палацу культури. З чаєм та печивом лозівчанки обговорюватимуть свої плани та ідеї. Перше завдання, яке отримали усі легіонерки, — на наступні збори привести із собою подруг.

Валерія Гецко

________________

Для того, щоб заявити про себе потрібна хороша реклама. І найкращий спосіб – це створити свій сайт, де ви зможете постійно оновлювати інформацію і повідомляти про пропозиції. Ви можете замовити створення сайту тутalex-it.pro. Ваш сайт стане впізнати з першого кліка.

________________

На правах реклами

{youtube}q0j44UeX3Lw{/youtube}