Місцеві вибори у Лозовій: явка була низькою, офіційних результатів ще немає +vd

ТРК

За даними міської виборчої комісії у Лозовій явка склала 40% – це майже на 7% нижче, ніж в середньому по Україні.

Низька активність лозівчан на місцевих виборах була очікуваною, говорять в міськвиборчкомі. Перед виборами у місті розповсюджували дезінформацію, що під час голосування чоловіків забиратимуть до військкомату. Це також могло вплинути на відсоток явки, припускають члени міської виборчої комісії.

Станом на 27 жовтня у Лозовій ще не підрахували офіційні результати. Скільки голосів набрали партії, які балотувалися в Харківську обласну раду, та кандидати на посаду Лозівського міського голови планують оголосити 28 жовтня. А от переможців у виборах до міської ради назвуть не раніше 29 жовтня.

Офіційних порушень у день виборів у Лозовій не реєстрували. Одна скарга надійшла від депутата міськради Світлани Кальченко. Вона запідозрила, що пацієнтам Панютинського психоневрологічного інтернату «підказували», як голосувати. Заступник голови міськвиборчкому Валентина Бодіна розповіла, скаргу не розглядали, мешканці диспансеру рішенням суду недієздатними не визнані, тому голосувати мали право.

             {youtube}UwRFGNMGeHw{/youtube}
Ще до оголошення офіційних результатів штаб кандидата в міські голови Сергія Зеленського почав святкувати перемогу. О 3 годині ночі кандидата в соціальних мережах вже вітали прихильники. На початку 4 години про перемогу заявив і штаб Сергія Зеленського . За попередніми підрахунками за нього проголосувало 44% лозівчан, які прийшли на вибори.
В обід 26 жовтня Сергій Зеленський скликав журналістів на прес-конференцію. Оголосив за протоколами з виборчих дільниць він обійшов Сергія Степанова на 2000 голосів (10 %). Сергій Зеленський зазначив, спершу сформує команду з тих, хто пройде у міську раду. Потім займеться перевіркою фінансів.

З перемогою Сергія Зеленського, за його словами, поздоровив також діючий Лозівський міський голова Сергій Степанов. Кандидат обіцяв, що співпрацюватиме, із своїм попередником.

             {youtube}FvXktPb4SjY{/youtube}
Чинний мер Сергій Степанов 27 жовтня наголосив, він готовий співпрацювати з місцевою владою – допомагатиме та ділитиметься досвідом. У міськраду, з таких партій, які підтримали Сергія Степанова, попередньо пройшли 15 депутатів, а секретарем міської ради голова бачить нині керуючого справами виконкому Юрія Кушніра. До самих виборів штаб Сергія Степанова суттєвих заперечень не має, лише засмучує хамство деяких представників нової команди, які вже святкують перемогу. Зокрема, Сергій Гришин, які телефоном принижує начальника соцуправління Ольгу Федченко і пропонує їй збирати речі.

Сергій Степанов також повідомив, наразі збирається відпочити та займатиметься справами компанії, яка належить його родині. Міськголова подякував усім членам своєї команди та працівникам міськради за плідну працю.

              {youtube}lgL8KJ_RA6w{/youtube}