З якого матеріалу купити рушникосушарку для ванної кімнати?

Рушникосушка є необхідним приладом для ванної кімнати, оскільки цей прилад не тільки на відмінно справляється зі своєю основною функцією – сушіння рушників, але й ще рушникосушарка обігріває приміщення. Особливо такий сантехнічний прилад потрібен якщо у ванній кімнаті часто утворюється пліснява, наприклад, на кахлі або у самій ванні. Крім того, таке сантехнічне обладнання прекрасно підходить для сушіння невеликого одягу і вносить свій шарм в інтер’єр ванної кімнати завдяки різноманітності свого дизайну. Сучасні рушникосушки виготовляють різник кольорів та форми (об’ємна драбинка, одностороння драбинка, змійовик та інші). Зовнішній вигляд безпосередньо має дуже велике значення для такого приладу, але у цій статті мова піде саме про матеріали з яких виготовляють сучасні рушникосушарки, оскільки саме від матеріалу залежить термін експлуатації такого сантехнічного обладнання, що є дуже важливим моментом для будь-якої сантехніки. Так от, в переважній більшості сучасні рушникосушки виготовляються з наступних матеріалів:

  • чорної сталі;
  • міді;
  • нержавіючої сталі.

Звичайно, одразу складно сказати за якого матеріалу краще купувати рушникосушарку, але давайте розглянемо основні характеристики таких приладів і ви з легкістю зможете зробити цей вибір. До речі, купити рушникосушку з будь-якого матеріалу ви можете за цим посиланням: http://real-house.com.ua/polotentsesushiteli.

Рушникосушки з чорної сталі

Сантехнічні прилади для сушіння рушників з чорної сталі бувають різних кольорів, це завдяки тому, що такий метал вдало підходить для подальшого хімічного впливу – фарбування. До переваг таких виробів відносять їх міцність та дешеву вартість, а от до недоліків – погану стійкість до утворення корозії.

Рушникосушарки з міді

Вироби з міді найбільш бажані для доповнення вінтажних інтер’єрів ванної кімнати, вони мають стриманий вигляд та доволі високу вартість. Саме із-за високої ціни на такий метал, на сьогодні, такі рушникосушки хоч і є на ринку сантехніки, але зустрічаються достатньо рідко.

Рушникосушки з нержавіючої сталі

Найбільш поширений вид такої сантехніки виготовляються саме з нержавіючої сталі, такі рушникосушарки можуть мати доволі різноманітний зовнішній вигляд, так їх поверхня може бути фарбованою, хромованою або полірованою. До плюсів такого сантехнічного обладнання відносять:

  • доступну ціну;
  • довговічність;
  • міцність;
  • стійкість до утворення корозії;
  • екологічність;
  • термостійкість.

Це прекрасне співвідношення вартості та якості, головне лише при купівлі такого пристрою звертати увагу на те, щоб самі труби приладу не мали явних швів, оскільки шовні труби з часом можуть почати протікати.

З вище сказаного можна зробити висновок, що найбільш вдалим матеріалом з трьох приведених для такого виробу є нержавіюча сталь, але якщо питання стоїть облаштувати інтер’єр в класичному стилі, то рушникосушки з міді будуть незамінні. Стосовно сантехніки з чорної сталі, то вона безпосередньо підійде, якщо бюджет на таку покупку дуже обмежений.