Рецепти приготування смачного холодцю в мультиварці

Як варити холодець в мультиварці смачні рецепти

Холодець – це традиційна українська страва, яка займає особливе місце на наших святкових столах. Варити холодець в мультиварці – це зручно та швидко. Ви зможете заощадити свій час і не витрачати його на тривале варіння у каструлі. Також, мультиварки дозволяють приготувати бульйон із різних видів м’яса: яловичини, свинини, курки або комбінацію різних м’ясних продуктів.

Приготування холодцю в мультиварці займе всього лише кілька годин. Перш за все промийте кістки та м’ясо під холодною водою. Якщо вам потрібно готувати холодець із свинячих кісток, то краще їх попередньо промити окремо, щоб зняти жирок та ізоляцію. Потім підготуйте овочі – цибулю, морквину та петрушку. Порізте цибулю на половинки, моркву на шматочки, а петрушку виберіть з кісток.

Коли м’ясо та овочі готові, вкладемо їх у мультиварку. Додайте лавровий листок, перчик і невелику кількість солі за смаком. Залити всі інгредієнти великою кількістю води, так щоб рівень бульйону був на 2-3 пальці понад рівнем продуктів. Виберіть режим варіння на 6 годин і почніть процес готування.

Коли бульйон охолоне, дістаньте м’ясо з мультиварки. Відокремте від нього кістки та кісточки з вушками, хрящами та окочурами. Кістки та кістки слід відкинути, а м’ясо розділити на шматочки або вбивати його на фарш, який потім можна використовувати для приготування інших страв.

Головну масу холодцю через сито проміть, щоб відфільтрувати незрозумілі частинки та всі зайві речовини. Потім додайте до бульйону відварені вушка та м’ясо. Тепер холодець готовий до прикраси і подачі на стіл. Можна подавати холодець в чистих формах, обережно витягнутий з них, або порційно на столі. Також можна прикрасити холодець зеленню – петрушкою або кропом.

Як варити холодець з яловичини

Холодець – це традиційна українська страва, яка готується з різних видів м’яса, включаючи яловичину. Його смачний смак і желеобразна консистенція роблять його дуже популярним в нашій кухні.

Приготування холодцю з яловичини в мультиварці дуже просте і забезпечує стабільний результат. Почніть з обробки м’яса – візьміть середню головку яловичини і добре промийте її. Потім розріжте м’ясо на великі частини і покладіть їх у мультиварку.

Додайте до м’яса кілька курячих лапок, які підсилять смак холодцю. Також додайте одну свинячу ногу або філей свинини, щоб страва була більш насиченою. Потім добавте кілька шматочків моркви, цибулі та петрушки, а також лавровий листок і кілька горошин чорного перцю.

Залийте інгредієнти водою або бульйоном, досягнувши рівня, який прикриває м’ясо. Натисніть налаштування “варити” і встановіть час на 2 години. Дочекайтесь, поки мультиварка прогріється і почне готувати.

Після часу готування вийміть м’ясо з мультиварки, видаляючи всі кістки і кістці. М’ясо повинне бути м’яким і легко відділятися від кісток. Не забудьте вилити бульйон – він стане основою холодцю.

Залишки моркви, цибулі та петрушки можна видалити або залишити в холодці – це залежить від смакових уподобань кожної людини. Охолонути м’ясо і концентрований бульйон окремо – це займе кілька годин.

Після охолонення, зібравши бульйон, можна розтопити желатин у згущеному бульйоні за допомогою високої температури і потім змішати його з концентрованим бульйоном. Цей крок забезпечить желеобразну консистенцію холодцю.

Потім перелейте масу в холодильник, залишивши її там на кілька годин. Після того, як холодець затвердіється, ви можете вийняти його з форми і прикрасити листочками зелені або корінням.

Приготовлений таким чином холодець з яловичини буде мати насичений смак і прекрасно гармоніювати з масивними шматками м’яса та морквини. Використовуйте його як основу для смачних страв або насолоджуйтеся його смаком самостійно!

Скільки буде варитись холодець з яловичини

Скільки буде варитись холодець з яловичини

Для приготування холодцю з яловичини потрібно певну кількість часу, але варто відразу сказати, що результат вартий чекання. Саме з яловичини можна зробити соковитий холодець з ніжним смаком, який розсипається на шматочки в роті.

Зазвичай для холодцю з яловичини беруть середню кількість м’яса, наприклад, кілька кілограмів. Але конкретну вагу варто вибрати залежно від кількості гостей. Якщо ви приготувати холодець з 2 кілограмів м’яса, то він буде досить прокислий. А якщо зменшити кількість м’яса до 1,5 кілограмів, то добре виглядатиме на святковому столі.

Отже, якщо заливаємо бульйоном з яловичини, то будьте готові, що він має варитись приблизно 6-8 годин, щоб м’ясо повністю стало м’яким і відійшло від кісток. З лапок відварюється меньше. Для цього можна взяти кістки з кондиція, але ліпше відпустити їх приготуванню окісту.

Щоб холодець виріс яскравим і соковитим, до бульйону додаємо кілька цібулин і морквини, варимо насліду цілі лаврового листка. Загальну кількість овочів не вказано.

Якщо у бульйоні є перетрушений жирок, то його теж доречно використати для приготування холодцю з яловичини. Щоб зробити це, варто промити його та почистити від зайвої пінки.

Коли яловичані кістки стають м’якими і відійшли від м’яса, можна додати міздри, шлунки і черок, зачищені від всіх хрящів. Вони прокип’ятять приблизно за 30-60 хвилин.

Після цього холодець з яловичини варимо на малому вогні протягом 1-2 годин до повної готовності. Охолоне м’ясо можна порізати на шматочки чи використати для інших страв.

Варіння холодцю з яловичини потребує трохи більше часу, але результат вас точно порадує. Насолоджуйтесь смаком традиційної української страви разом з родиною та друзями!

Варимо холодець із свинини і курки

Для того щоб приготувати смачний холодець зі свинини і курки, нам знадобиться декілька простих інгредієнтів. Починаємо з підготовки м’яса: свинину і курку вимити і почистити від кісток, а також видалити зайвий жирок.

Після цього м’ясо складається в каструлю або мультиварку із додаванням овочів, таких як морква, цибуля, петрушка і коріння. Надалі заливаємо все водою і додаємо кілька лаврових листочків та декілька зубчиків часнику, щоб додати смаку бульйону.

Мультиварку встановлюємо на режим варіння і залишаємо на кілька годин. У разі, якщо ми варимо холодець у каструлю, потрібно бульйон зварити на маленькому вогні протягом приблизно трьох годин.

Після закінчення приготування бульйон потрібно охолонути і промити через сито, щоб дістати зайві кістки та хрящі. Поділити бульйон на дві частини: одну залишити саме для холодцю, а іншу використати для зберігання мяса.

До бульйону для холодцю додаємо свинячу кістку та вушка, курячі лапки та шматочки яловичини для багатошарового смаку. Часом додаємо сіль і перець за смаком. Зафіксовуємо бульйону придатний режим варіння протягом шести годин, періодично знімаючи утворений жирок з поверхні.

Приготовлений бульйон охолоне, потім складається у форми або кастрюлю і розміщується в холодильнику для застигання.

На виробленому кулінарному шедеврі, під час подачі на стіл рекомендується прикрасити хрящиками, свіжими зеленню і кількома ложками гострого гірчиці. Смачного!

Як зварити в мультиварці холодець зі свинини і яловичини

Холодець – це традиційна страва української кухні, яка готується на основі м’ясних кісток. Основними інгредієнтами для варіння холодцю є свинячі та яловичі кістки. Приготувати смачний холодець можна за допомогою мультиварки.

Почнемо з підготовки м’яса. Беремо кістки свинячої і яловичої м’яса, добре вимиваємо їх під проточною водою, щоб усунути відходи. Потім кістки залишаємо охолонути на декілька годин в холодильнику.

Поділіть свинячу та яловичину на невеликі шматочки, враховуючи розмір мультиварки. Додайте в мультиварку свинячу та яловичу м’якоть, а також кістки. Додайте чисту воду, щоб вона повністю покривала м’ясо. Додайте сіль за смаком, пару лаврових листочків і кілька горошин чорного перцю.

Встановимо режим “Гасіння” або “Випікання” і приготуємо холодець протягом шести годин. Час приготування залежить від потужності мультиварки, тому періодично перевіряйте стан м’яса та рівень води.

Після приготування вимкніть мультиварку і дайте холодцю трохи охолонути. Дістати кістки і шматочки м’яса з супу допоможе сито. Процедіть холодець, відкинувши все непотрібне, і перелейте отриманий бульйон у форму для холодцю (велику частину жирку можна також видалити).

Потім холодець ставимо в холодильник протягом кількох годин, щоб він затвердів. Після того, як холодець охолоне, можна порізати його на шматочки і подавати на стіл. Прикрасити холодець можна зеленню (петрушкою або кропом), морквиною або іншими овочами.

Смачний холодець з мультиварки готовий! Така страва буде ідеальним доповненням до будь-якого столу, особливо влітку.

Холодець з курки в мультиварці

Холодець – страва, яку можна приготувати з будь-якого м’яса, і курка не є винятком. Для приготування холодця з курки в мультиварці потрібно мати свіжу куркину тушку.

Починаємо з підготовки м’яса. Курку розбираємо на кістки, а мясо можна подрібнити на невеликі кусочки. Кістки потім варимо окремо, а м’ясо поміщуємо в мультиварку.

До м’яса в мультиварці додаємо також свинячу голову, яловичину або свинину, моркву, цибулю і невелику кількість солі. Закриваємо мультиварку і вмикаємо режим варіння на 2 години.

Після 2 годин вимикайте режим, заливаємо бульйон через сито і розділяємо на дві частини – одну кладемо в холодильник, а другу відкладаємо для наступного кроку.

Вибираємо кістки з мультиварки і додаємо до бульйону з холодильника. Додаємо також коріння (моркву, цибулю, петрушку), декілька лаврових листочків і кістки з яловичини. Вимикаємо режим і доводимо до кипіння на плиті.

Потім знову вимикаємо і заливаємо бульйон через сито. Скласти кістки зі свинини окремо.

Далі фільтруємо бульйон через дуршлаг. Викидайте всі залишки кісток, купрації, шматочків м’яса і хрящів. Охолоне м’ясо розділяємо на невеликі шматочки.

Знову заливаємо бульйон у мультиварку, додаємо м’ясо з свинини і цибулю, а також сіль і часник за смаком. Вмикаємо режим варіння на 1 годину.

Після години варіння вимикаємо режим і заливаємо бульйон через сито. Додавати сіль можна за бажанням, але не забудьте додати лавровий лист, щоб дати бульйону приємний аромат.

Охолоне м’ясо можна подрібнити на менші шматочки і збагатити холодець. Під час охолодження бульйону утворяться невеликі шари жиру на поверхні, їх потрібно видалити.

Отже, холодець з курки приготований! Подавайте його холодним великим порціями. Можна прикрасити зеленню та подавати з хрінем або гірчицею.

Можна варити холодець у скороварці

Можна варити холодець у скороварці

Сьогодні багато людей заощаджують свій час, використовуючи різноманітні кухонні прилади, такі як скороварки. Але чи можна варити холодець у скороварці? Виявляється, що так, це зовсім нескладно!

Щоб приготувати холодець у скороварці, треба мати кілька основних інгредієнтів, таких як курячі ноги або лапки, яловичину (можна взяти кістки), цибулю, часник, моркву та інші овочі за смаком.

Спочатку м’ясо (одна частина яловичини і дві частини курячих ніг або лапок) треба підготувати. М’ясо можна попередньо підсолити і поперчити. Додаємо в мультиварку кістки (окіст), якщо такі є в наявності. Зверху заливаємо м’ясо та кістки водою, так щоб вони повністю були покриті. Додаємо також цибулю та часник, великою чистою часткою яловичини або морквою.

Після цього встановлюємо режим “Погашення” і варимо холодець 2 години. Після завершення цього часу виходимо з режиму і можемо додатково поставити їжу в мультиварку на ще 1-2 години в режимі “Погашення” за даючи кісткам цапаху, присипати перцем. Спустя періодично можна відкривати кришку, щоб можливо видалити голова хрящів або мясце вушка, та залишаємо холотець охолонути.

Після варіння холодець потрібно охолонути, і краще зробити його за декілька днів до свята. Охолонувши, можна зняти верхній шар жиру, який утворився на поверхні бульйону, і прикрасити страву свіжими листочками петрушки або зеленню за смаком.

Отже, приготування холодцю в мультиварці – це простий і зручний процес, який займає мінімум часу. Завдяки скороварці ви зможете насолоджуватися ніжним і смачним холодцем, що точно підкорить ваші смакові кричалки!

Холодець із свинячої голови

Холодець із свинячої голови

Холодець – це традиційна українська страва, яка готується з м’яса та желатину. Один із популярних варіантів холодцю – це холодець із свинячої голови. Такий холодець має насичений смак і прекрасно підходить як холодна закуска або перша страва.

Для приготування холодцю із свинячої голови необхідно підготувати кілька складових. Починаємо з варіння саме свинячої голови. Знімаємо шкіру, чистимо голову від кісток та хрящів. Потім поділяємо голову на кілька частин, щоб легше варити. Додаємо у мультиварку голову з кістками та додатковою свининою, цибулю, моркву, перчик, лавровий лист, петрушку, сіль та перець.

Запускаємо мультиварку в режим варіння на 3 години. Після закінчення часу виймаємо голову та кістки з мультиварки, а бульйон проціджуємо через сито. М’ясо з хрящами розділяємо на шматочки або натираємо на меленик.

Варимо бульйон ще 3 години, додавши до нього коріння та листочки петрушки. Потім відкидаємо коріння та прикраси, і смачний бульйон готовий.

Залишаємо бульйон охолонути, щоб він згустився. Після цього знімаємо з верху затверділий жирок та розділяємо готовий бульйон на порції. Засипаємо вушка в форми, додаємо нарізані кісточки та овочі, заливаємо їх бульйоном та ставимо в холодильник на декілька годин, щоб холодець остудився і затвердів.

Після цього холодець готовий до подачі на стіл. Можна прикрасити його зеленню чи цибулею. Насолоджуємося неперевершеним смаком українського холодцю із свинячої голови!

Корисні поради

Корисні поради

1. Приготування бульйону: Для приготування холодцю потрібно залити курячі, свинячі або яловичі кістки водою. Можна також використовувати суміш різних видів м’яса. Додайте також кілька шматочків моркви, цибулі, петрушки, лавровий листок та сіль. Варимо у режимі «бульйон» протягом 2-3 годин.

2. Приготування м’яса: Відділяємо від бульйону кістки та м’ясо. Охолонувши, м’ясо нарізати шматочками. Залити охолоджену бульйоном.

4. Додавання овочів: До бульйону додаємо нарізані кубиками моркву та цибулю. Зваримо на середньому вогні протягом 30-40 хвилин.

5. Додавання петрушки: Перед кінцем варіння додаємо дрібно нарізану петрушку та готуємо ще 5 хвилин.

6. Формування холодцю: Гарячий холодець розливаємо в форми та дістаємо кістки, моркву та цибулю. Заливаємо холодцем по формах. Залишаємо охолонути в холодильнику протягом 6-8 годин.

7. Прикраса: При подачі на стіл можна додати холодець кладемо на тарілку та прикрашаємо морквою, яловичиною або курячим м’ясом, язиком та червоним перцем. Подаємо з окістом і часником.