Які стелажі обрати для складу та як вони покращують його роботу

Сучасний склад — це місце зберігання тисяч різних одиниць товарів. За такої умови стелажі є незамінним обладнанням для кожного бізнесу. Завдяки їм можна розміщувати товари у висоту, що заощадить використання простору, та швидко дістатися до потрібного вантажу. І в цій статті ми розглянемо основні переваги та види складських стелажів, які здатні оптимізувати роботу складу.

w1096_epek3to7f_8d124d35.jpg

4 причини, чому варто встановити стелажі на складі

Компактність — це одна із головних переваг стелажів для складу. З ними можна максимально використати наявний простір та зберігати товари не лише горизонтально, а й вертикально. Особливо високий попит вони мають на невеликих підприємствах, де кожен метр є важливим.

Іншими перевагами стелажних систем є:

  • Універсальність. Сьогодні на ринку є різні види стелажів, які відрізняються конструкцією та особливостями експлуатації. У обладнання може бути різна вантажність, висота полиць та додаткові аксесуари. Завдяки цьому легко обрати найбільш відповідне потребам конкретного складу.
  • Надійність. Стелажні системи є безпечним варіантом зберігання товарів, адже останні надійно зафіксовані, що запобігає їхньому падінню та пошкодженню.
  • Просте встановлення. Більшість стелажів — це модульні конструкції. Для їхнього монтажу достатньо лише з’єднати елементи між собою, завдяки чому можна швидко встановити обладнання із необхідною кількістю стелажів та полиць. Також це дає змогу легше змінювати пошкоджені частини конструкції.

Загалом стелажі для складу — це вигідна інвестиція, завдяки якій можна організувати більш ефективне зберігання вантажів, зменшити час на їхню обробку та вірогідність помилок під час роботи. Також вони універсальні та гнучкі в експлуатації. Усе це збільшить продуктивність виробництва та його товарообіг.

Види стелажів

Основними видами стелажних систем є:

  • Палетні — універсальний та функціональний варіант для зберігання великих партій палетованих вантажів. Здебільшого їхня ширина проходу складає 2,5–3,5 м, чого достатньо для роботи складської техніки.
  • В’їзні або глибинні — цей варіант обирають для зберігання однотипних палетованих товарів. Це найбільш компактний вид стелажів, у якого немає міжстелажних коридорів, а техніка в’їжджає вглиб системи.
  • Мезонінні — складні багаторівневі конструкції, у яких стелажі розташовані на різних ярусах. Це дає змогу використати максимум площі приміщення з високою стелею. Такі системи проєктуються індивідуально з огляду на особливості складу.
  • Консольні — призначені для зберігання довгомірних товарів. Вони зручні в експлуатації та довговічні, завдяки чому мають попит у торгових залах та промислових підприємствах.
  • Поличні — доступна та проста у встановленні збірна конструкція, яка складається з полиць, балок та елементів кріплення.

Кожен вид стелажів для складу відповідає конкретним умовам експлуатації. І щоби правильно його обрати, звертайтесь в Sklad Service. Менеджери компанії підберуть відповідний стелаж для вашого приміщення, враховуючи всі нюанси та побажання, та в короткі терміни доставлять обладнання на об’єкт.