Як обрати освітлення для натяжної стелі на кухні?

007t_O_7flkQRW3NSYlQWGroEY2PtbtmfSVAmctxUnJRTlHhmCgpqVKh_d4mCZbG8dXyo0ZRdkYLudfpnTRMAIXLUwZWSAX5EUhxl9lgkGLMqrjVUR4WbgUhyae-f9ufkfUnTYtYsLeIfNgjuKJ-NOQ

Встановлення натяжних стель на кухні − дуже стильне та практичне рішення, Так, з’являється безліч можливостей з погляду дизайну приміщення − натяжні стелі на сайті Briton.com.ua пропонуються на будь-який смак. Крім того, плівкові полотна не викликають труднощів з прибиранням та чищенням: їх легко підтримувати в хорошому стані.

Освітлення стельової системи потребує уваги, адже від нього значно залежить комфорт для людей та візуальне сприйняття приміщення. Важливий фактор, що впливає на вибір розташування освітлювальних приладів − фактура плівки для оздоблення перекриття.

Для монтажу натяжної стелі використовують глянцевий, сатиновий або матовий матеріал. Перший відбиває світло, як дзеркало − в такому випадку в кімнаті не залишиться темних кутів, візуально приміщення стане більше і світліше.

Сатинові полотна мають слабкі відблиски, і вважаються універсальними: з ними добре комбінується майже будь-яке освітлення.

Матова стеля не відбиває світло настільки сильно, як глянець, тому на такому тлі має чудовий вигляд візерунок від малюнка, який наноситься методом фотодруку. Хоча на глянцеву поверхню також наносять фотодрук, зазвичай не всі малюнки вдало поєднуються з поверхнею.

Вибираючи матеріал, обов’язково треба враховувати, що темні матові тони сильно затемнюють приміщення, на відміну від світлих відтінків, глянцевих та сатинових матеріалів. Завдяки освітленню, можна не тільки прикрасити натяжні стелі, розділити кухню на функціональні зони, але й зробити перебування на кухні більш приємним. Так, з «правильним» світлом кухня стане затишним осередком для спільних сімейних застіль та зручним місцем для кулінарної творчості.

Освітлювальні прилади, які можуть застосовуватися

CD7KDgxyy6WzI63zFrutRBXQ7sRPoAlQyEursBgudG3w6O7IFw6auTParkRVF_DCwRV8Q_E7bv3VpadHNELQDLOR6GHWHwi2C1MG8rf_wNTNH6dtTubTD-0a_V997qBFL704CnUGhwxtikmLzBN1tpM

Найчастіше встановлюють такі види приладів:

  • Люстри. Вони відмінно справляються з центральним освітленням, зазвичай встановлюються посередині приміщення.
  • Точкові світильники з обмеженою зоною освітлення, спрямованою вниз.
  • Споти – різновид точкових світильників, які дають змогу повертати корпус і направляти світло у потрібному напрямку.

При виборі світильників слід звертати увагу й на лампочки, а саме – їх здатність до нагрівання. Під впливом високих температур ПВХ-плівка може плавитися, що негативно позначиться на цілісності та естетичності покриття. Тому найбільш рекомендованими є світлодіодні лампочки, нагрів яких дуже слабкий, а значить, не нашкодить плівковому полотну.

Варіанти організації освітлення натяжної конструкції

nDOPDxit5dLYnJyUcyMgU4x-rQVTJXesyj5eNsLApkmsqfwVpP5I10JXjF9OcHmyCL435LwRAatYsaxO23YCcwLxfD-WZ5pmB6EpbZl3XMG6DxrYqZMsR1devKyVtnn1R3jcud9XpwvZjISutUlaKhs

Існують два основних типи освітлення – загальне та локальне. Перший вид − це одне єдине джерело світла, зазвичай розташоване по центру приміщення, яке освітлює всю кімнату. Локальне підсвічування передбачає розташовані в конкретних частинах приміщення невеликі джерела світла, які висвітлюють лише виділену ділянку.

Якщо кухня доволі простора, доречно суміщати загальне та локальне світло. У такому разі поєднується люстра, що знаходиться по центру кімнати, та точкові світильники над робочою зоною. Це дуже зручно, адже вдасться створити комфортне для зору середовище.

У невеличкій кухні переважно вистачає люстри, яка видає достатньо світла. При правильному виборі вона може послугувати акцентом у дизайні, зокрема, коли натяжна конструкція однотонна. Також можна застосувати світлодіодне підсвічування – стрічка не займає багато місця на стелі.