Як приймати «Лінекс»

 

«Лінекс» – це препарат, що містить в своєму складі комбінацію трьох видів молочнокислих бактерій з різних відділів кишечника. Оскільки молочнокислі бактерії впливають на рівновагу мікрофлори кишечника, приймати «Лінекс» потрібно при порушенні балансу мікрофлори і для підтримки нормального функціонування кишечника.

Форма випуску препарату – білі непрозорі капсули, що містять всередині білий порошок. Призначається Лінекс при дисбактеріозах з симптоматикою у вигляді проносу, підвищеного газоутворення, запору, блювоти, болю в епігастрії, погіршення засвоєння їжі, шкірних висипань. У зв’язку з тим, що до складу препарату входить лактоза, приймати «Лінекс» можна не всім – його не призначають хворим з непереносимістю молочних продуктів або інших компонентів препарату. Немає ніяких протипоказань для вагітних жінок і при годуванні груддю.

Незалежно від віку хворого, «Лінекс» приймають тричі на добу, відмінність буде лише в кількості капсул, які приймаються одноразово. У дітей до 2 років 1 капсула, від 2 до 12 років – 1-2 капсули, у дітей старше 12 років і дорослих – 2 капсули. У дітей молодше 6 років прийом препарату повинен проходити під контролем лікаря.

Якщо дитина, що приймає «Лінекс», вагається з прийомом всередину цілої капсули, допускається розтин капсули і розведення порошку в рідині. Отриману суспензію необхідно випити відразу, так як вона не підлягає зберіганню. Такий спосіб прийняття препарату дітьми допускається і не відіб’ється на що містяться в ньому мікроорганізми, так як pH шлункового соку у них вище, ніж у взрослих.4Употреблять препарат слід після їди, разом з невеликою кількістю рідини. Рідина не повинна бути гарячою, інакше вона може знищити бактерії, що містяться в пробіотиків. Також під час прийому препарату не слід приймати алкоголь. Лікування «Лінекс» триває до тих пір, поки не покращиться стан хворого. Терміни одужання у кожного індивідуальні і залежать від перебігу захворювання.

Під час прийому «Лінекс» потрібно віддавати перевагу рослинній їжі. Тому що клітковина, що міститься в таких продуктах, є необхідною умовою для розмноження пробіотиків. Крім цього, при прийомі препарату немає необхідності дотримуватися спеціальної дієти, яка б сприяла створенню кислого середовища в кишечнику.

________________

На правах рекламы