Комп’ютерна техніка для старшокласників і студентів: що стане у пригоді під час навчання

Комп’ютеризація освітнього процесу, з одного боку, спростила підготовку домашніх завдань, рефератів, курсових, дипломних робіт та інших матеріалів, з іншого – тепер на плечі батьків лягає необхідність забезпечити дитину потрібною технікою.

Комп’ютер для учня або студента – правильний підхід до вибору

Якщо дитина отримує профільну освіту в Лозовій, вона зазвичай може займатися на комп’ютері вдома, адже зараз ПК є у багатьох сім’ях. Але часто за освітою, особливо вищою, наші випускники їдуть до Харкова та інших міст. Якщо планується зняти квартиру для навчання, можна зібрати недорогий комп’ютер, розрахований на виконання навчальних завдань.

Хорошим варіантом, особливо для гуртожитку, є ноутбук. Його основний плюс – мобільність. Ноут можна брати з собою до навчального закладу, займатися не тільки за робочим столом, а там, де буде зручніше.

Вибираючи ноутбук, варто звернути увагу на такі моменти:

  • ігровий ноут, незважаючи на високі характеристики, не є оптимальнім варіантом – він зазвичай важкий та й коштує чимало, а роботу з документами потягнуть набагато дешевші і легші моделі;
  • необхідно врахувати, які програми будуть використовуватися під час навчання: креслярські або дизайнерські додатки потребують більшої потужності, ніж робота з текстами;
  • якщо ноут передбачається часто носити з собою, варто придивитися до моделей із хорошим співвідношенням продуктивності та малої ваги.

Для максимальної швидкодії ноута і мінімального шуму при роботі придивіться на Kasta гаджети, в яких встановлено якісний SSD накопичувач.

Важливі аксесуари

Незалежно від того, живе учень з батьками або в гуртожитку, йому знадобляться:

  • якісні навушники– в них можна слухати музику, аудіокниги, дивитися фільми, нікому не заважаючи і не відволікаючись на шум;
  • флешка – обов’язково стане у пригоді для навчальних матеріалів і не тільки;
  • до ноутбуку варто купити бездротову мишку і чохол, який захистить гаджет у сумці від подряпин;
  • при великих обсягах роботи з текстами студенту обов’язково знадобиться ергономічна клавіатура.

Якщо необхідно часто щось роздруковувати, має сенс купити додому недорогий принтер для чорно-білого друку. Студентам, які збираються на навчання до іншого міста, зазвичай доводиться або роздруковувати матеріали за гроші, або купувати принтер у складчину.