Як правильно вибрати квартиру для покупки

Купити квартиру у Львові – справа дуже серйозна і відповідальна. І я готовий дати вам парочку слушних порад, які припадуть дуже до речі. Адже досить тривалий час я працював ріелтором і дуже добре знаю всі підводні камені в цій справі.

Безумовно, до покупки нерухомості варто ставиться дуже серйозно. Так що, задуматися над тим, як вибрати квартиру для покупки, є сенс заздалегідь. Ніякої легковажності і близько не має бути. Тому, прочитайте цю статтю уважно, а потім згадайте ці поради під час вибору своєї потенційної квартири.

Потрапивши на об’єкт, забудьте про якому б то ні було сумні! Не соромтеся заглядати в усі кути і оглядати квартиру так, як я вам зараз пораджу.

Рекомендації по вибору квартири

Район. Мабуть, з районом слід визначитися заздалегідь. Звичайно, найкраще переїздити ближче до центру, в якому б місті ви не жили, але квартири там, як правило, трохи дорожче. У будь-якому випадку, вам варто оцінити, на скільки це можливо, криміногенну обстановку в районі, освітленість, безпеку, наявність парків навколо, щоб було де прогулятися, наявність продуктових магазинів і вдалість транспортної розв’язки. Особливо останній пункт важливий, якщо у вас немає власного автомобіля.

Будинок зовні. Оцініть будинок зовні, коли прийдете дивитися на квартиру. Переконайтеся, що він виглядає більш-менш пристойно, а саме: відсутні тріщини, діри, цвіль. великі мокрі плями. Будинок повинен закриватися надійним дверима, в ньому, на сходових площадках, повинен бути світло.

Поверх. Не купуйте квартиру на самому верхньому поверсі. Інакше, якщо дах буде в дірках, то вам буде затоплювати стелю, що дуже неприємно. І найголовніше – ремонт буде робитися, на жаль, за ваш рахунок. Перший-другий поверх, по-перше, не найбезпечніші поверхи ( «домушники» все ще промишляють), а, по-друге, не дуже комфортно жити в квартирі, повз вікна якої щодня проходять десятки людей.

Увімкніть крани. Як на кухні, так і у ванній. Робиться це для того, щоб оцінити натиск води. Повірте, якщо він буде недостатнім, це призведе до великих нервах. Але ж вам жити в цій квартирі, найімовірніше, дуже тривалий час, правда?

Шукаємо грибок. У ванній і на кухні також оціните вогкість. Чи не занадто сиро в цих приміщеннях? Вони не нагадують вам підвал? Переконайтеся, що на стелі і на стінах немає грибка. Якщо він є – значить приміщення сире і погано вентильований.

Дивимося на труби. Водопровідні труби не повинні бути старими і іржавими. Адже, якщо вони такі, то можуть прорвати в будь-який момент. Найкраще – нові пластикові труби.

Тепло або холодно? Те, що в квартирі тепло, ще нічого не означає! Адже хитрі продавці могли її просто нагріти перед вашим приходом якимось каміном. Якщо на вулиці зима – пройдіть по кімнатах і пощупайте батареї. Не соромтеся, це обов’язково! Ну, а якщо зараз літо – запитайте у сусідів, як взимку йдуть справи з опаленням. Бабульки біля будинку все вам з радістю розкажуть.

Металопластикові вікна. Подивіться на вікна. Якщо вони давні, ще з радянських часів, значить взимку буде холодно, та й протяги вам цілий рік забезпечені.

Милі сусіди. Про них ми вже писали, але тут ще справа ось в чому.

У кого з продавців не запитай, усі скажуть: «ваші майбутні сусіди – милі люди!». Але на ділі все, як правило, йде трохи інакше. Рекомендуємо вам відвідати ваших майбутніх сусідів збоку, зверху і знизу. Думаю, привід ви придумаєте самі. Можна, знову-таки, поцікавитися і у перших, і в других, і третіх, холодно чи в квартирах взимку. Заодно і подивитися, що вони з себе представляють. Не варто недооцінювати цей фактор, друзі!

Ось, в принципі, і все, що я хотів вам розповісти. Тепер ви знаєте, як правильно вибрати квартиру для покупки. Пам’ятайте, що кожен з цих пунктів може стати приводом для хороших торгів і зниження ціни.