На чому економити при будівництві будинку

Величезна кількість людей на сьогоднішній день активно набувають проекти будинків, будівництво яких планується за містом, на чистому повітрі, далеко від смогу і загазованості наших мегаполісів. Давайте спробуємо розглянути, як можна трохи заощадити на будівництві свого будинку, адже купити проекти будинків – це тільки початок довгого шляху до зведення своєї нерухомості. На цьому шляху будуть потрібні фінансові витрати на придбання будматеріалів, на проведення систем каналізації, водопроводу, газу, електрики і так далі. Саме тому, купивши проекти котеджів, необхідно відразу ж визначитися з тим, як вкластися в мінімальну фінансовий кошторис при будівництві будинку, що в наш важкий час є важливим.

Планування будывництва

Отже, вклавши кошти в проекти дерев’яних будинків, перш за все, необхідно визначитися з тим, кому ви довірите своє будівництво. Звернення в будівельну компанію гарантує вам спокій – немає необхідності постійно стежити за проведенням робіт, можна не турбуватися, що робітники будуть більше відпочивати, ніж працювати. Але при цьому, які б проекти котеджів ви не вибрали, вартість будівництва буде істотно вище, ніж в тих випадках, коли ви наймаєте приватні бригади. Переваги приватників не тільки в менших фінансових витратах безпосередньо на роботу, а й можливість домовитися про мінімальній сумі на будівництво спочатку, якщо ви придбали проекти будинків економ-класу, без вишукувань і всіляких чудернацьких екстер’єрних «наворотів».

Дуже велика економія може вийти за рахунок оздоблювальних матеріалів. Можна не вибирати дорогі матеріали, так як через час все одно обробку захочеться оновити. А ось на чому не варто економити, так це на несучих конструкціях, так як це основа будинку.

Чималу економію може принести і доставка необхідних будматеріалів з ринку своїми силами. Всі ми дорослі, і розуміємо, що вантажівки на стройрінке будуть завжди дорожче, ніж приватна машина. Водіям, які працюють саме на ринках адже абсолютно все одно, що ви підбирали найдешевші проекти дерев’яних будинків, намагаючись заощадити буквально на всьому – їм необхідно заробити. Оптимально, якщо ваші сусіди по заміському ділянці також купили проекти котеджів, і займаються будівництвом – ви можете скооперуватися з ними, і возити необхідні будматеріали спільно, оплачуючи вскладчину. Якщо таких сусідів немає, то найміть на пару днів вантажівка в будь-якої приватної фірмі, і привезіть всі потрібні матеріали, витративши саме ці пару днів. Можете не сумніватися – економія буде приблизно наполовину, і тоді ви зможете сказати, що купили проекти будинків зовсім не дарма.