Який утеплювач вибрати

При будівництві будинку необхідно задуматися про його утеплення. Утеплювач повинен захищати будинок від впливу холоду, інакше стіни будівлі почнуть промерзати і пропускати холод в будинок. Необхідно утеплювати не тільки фундамент і стіни, але і покрівлю, балкон. Утеплювачі зменшать витрата енергії на обігрів будівлі. Тому питання вибору утеплювача є одним з ключових. Щоб визначитися, необхідно вивчити кожен вид.

Варіанти утеплювача

Мінеральна вата

Мінеральна вата – один з найпопулярніших утеплювачів. Це негорючий матеріал, який має відмінні характеристики, що збільшує термін служби і ефективність. Він безпечний і простий в монтажі, проте вимагає захисту від вологи.

Пінополістирол

Найчастіше цей матеріал застосовують для утеплення фундаментів. Він негорючий, легкий і вологостійкий.

Пінополіуретан

Пінополіуретан наносять за допомогою напилення. Його використовують для утеплення покрівлі та стін.

Засипні матеріали

Такий утеплювач засипають в простір стін, підлоги і т. п., Іноді змішуючи з бетоном. Він вологостійкий і негорючий. До засипним матеріалів відносять керамзит, вермикуліт, пінопласт. Також до таких утеплювачів відносять тирсу. Вони економічні і не відстають по теплоізоляційним показниками.

Піноскло

Цей матеріал набирає популярність серед покупців. Він екологічно чистий, вологостійкий і довговічний.

Піноізол

Піноізол за своїми властивостями нагадує пінополіуретан. Його наносять також за допомогою напилення. Він складається з піноутворювачів. Піноізол легкий, щільний і економічний матеріал.

Ековата

Ековата складається з целюлози. Це найбільш дешевий варіант. Даний матеріал безпечний, легкий і використовується повсюдно.

Скловата

Скловата схожа з мінеральною ватою. Вона проста в монтажі, легка, володіє відмінними теплоізоляційними властивостями. Проводять її зі скла, тому монтаж повинен проводитися в спеціальній захисній формі.

Утеплювач для стін зовні

До зовнішніх утеплителям пред’являють особливі вимоги. Вони повинні мати низьку теплопровідність, бути волого і термостійкими. Для таких цілей підійде пінополістирол.Цікавим рішенням є теплоізоляційна штукатурка. Це суміш цементу з наповнювачами, що забезпечують низьку теплопровідність. Цей вид вогнестійкий, екологічно чистий, довговічний.Підійде і базальтовий утеплювач. Він волого і термостійкий, легкий і екологічно чистий.

Знаючи ці параметри, можна підібрати той утеплювач, який буде підходящим для конкретної ситуації.