Традиційна і нетрадиційне оздоблення фасаду нового будинку

Фасад можна назвати візитною карткою будівлі, тому що зазвичай перше враження є найважливішим. Стиль будинку пов’язаний з облаштуванням фасаду, що є не тільки прикрасою, але і дозволяє адаптувати його до оточуючих будівель.

Традиційні і універсальні фарбовані фасади

Фарбування фасадів, покритих штукатуркою, – найпростіший спосіб обробки будинку, естетичний і недорогий. Прийнято вважати, що такий фасад непостійний і швидко втрачає свою чарівність. Так, це не метод десятиліть. Пофарбована поверхня відносно швидко забруднюється під впливом погодних умов. Прання – не найкращий спосіб догляду. Навіть найстійкіші фарби не є повністю водостійкими, а також спостерігається стирання фасадних фарб. Безсумнівна перевага пофарбованого фасаду – простота його виконання. Сучасні фарби відмінно покривають забарвлені поверхні і розтікаються по ним.

 

Фарбування фасаду професійною бригадою будівельників обійдеться недорого, швидко і дуже точно. При необхідності його можна продовжити через кілька років. На ринку представлені спеціальні гідрофобні фарби, складені таким чином, що вони не вбирають бруд і вологу. На пофарбованої поверхні осідає бруд, яку можна видалити чистою водою. Цей тип фарби зазвичай називають самоочищається.

Кам’яна зовнішня стіна

Оздоблення фасаду повинна бути адаптована до оточення і відображати характер будівлі. Кам’яний фасад – обо фасад з клінкерної цегли відмінне рішення для стилізованих під дачу трактирів і інших подібних будівель. Пропоновані на ринку матеріали доступні в багатьох варіантах і кольорах. Одні мають характер холодних замкових стін, інші здаються більш затишними та привабливими. Серйозність каменю можна зменшити, додавши оштукатурені фрагменти. Додатковий шарм гарантує з’єднання каменів за допомогою розчину контрастного кольору.

 

Матеріали, пропоновані на будівельних складах, являють собою звичайні куби, стилізовані під піщаник ручної роботи або нестандартний камінь. У кубиків пористі краю, а облицьована ними стіна сповнена декоративних нерівностей. Польовий камінь, неправильна форма якого вимагає великої кількості сполучного, також може використовуватися для фасадів. З каменю можна зробити як цілі несучі стіни, які одночасно є зовнішнім фасадом будівлі, так і різні типи фундаментів, димоходів, стовпів, парканів, які є декоративним акцентом всієї будівлі.

Дерев’яний фасад

Дерево – один з найбільш здорових і безпечних для людини будівельних матеріалів. Легко обробляти, декоративно і екологічно. Сучасні технології усувають основні недоліки дерев’яних конструкцій. До них відносяться, серед іншого, займистість або схильність до гниття, грибків і паразитів. Всі ці недоліки усуваються за рахунок використання відповідних просочень для глибокого захисту та захисту поверхні. Довговічність деревини забезпечує зовнішня лакування. Їх також можна фарбувати зовнішніми фарбами по дереву.

Дерев’яні фасади бувають трьох видів. Перший – це будинок з дерев’яних колод, які є одночасно основним будівельним матеріалом і елементом оздоблення. Натуральне дерево може бути забарвлене або тільки просякнуте. Другий тип дерев’яного фасаду – це правильне розташування рейок, встановлених на фасаді. Дерево не тільки декоративно, але і забезпечує ізоляцію стін. Третій спосіб – це фрагментарна обробка таких елементів, як ганок, прибудова, антресоль, кути будівлі, всі види виступів в стіні. Поєднання дерева зі стіною з натурального цегли може дати дуже цікавий візуальний ефект.

Індивідуальний дизайн фасадів

Цікаві ідеї оздоблення фасаду нового будинку залежать від фантазії його господаря або відповідального за проект людини. Можливості безмежні. Доступні на ринку матеріали облицювальної цегли можна на цьому сайті, ассортимент дозволить вам обрати між кольорами, відтінками, текстурою або розміром, а іноді і цікавими формами. Однак при проектуванні фасаду потрібно враховувати такі аспекти, як площа, на якій побудований будинок, форма і висота будівлі, доступність матеріалів, умови, в яких він буде знаходитися, а також наявність засобів.

При проектуванні важливо звернути увагу на навколишнє будівництво. Основні матеріали, використовувані для фасадів, включають гладку і забарвлену штукатурку, дерево, клінкер, кам’яні плити, традиційний цегла, польовий камінь, бетонні блоки різних кольорів. Компіляція цих матеріалів дає цікаві ефекти. Ви можете перекласти вага фасаду на відмінності у фактурі, використовуючи комбінацію грубої клінкерної плитки і гладкою штукатурки. Спостерігачеві приємні контрастні поєднання, такі як, наприклад, темна обробка дна кам’яної плиткою і світлою штукатуркою у верхній частині або природне поєднання цегли і дерева, що додає будинку старомодніший характер.