Чому алюмінієві вікна краще

При ремонті або будівництві нового будинку господарі нерідко замислюються: які вікна краще пластикові або алюмінієві вікна у Львові? Щоб отримати однозначну відповідь на це питання, наведемо порівняльний аналіз двох систем за всіма критеріями.

Чим, перш за все, відрізняються пластикові вікна від алюмінієвих? Алюмінієвий профіль, при дотриманні правил експлуатації, в стані прослужити до 80 років.

ПВХ системи мають багато позитивних характеристик. Проте при виборі віконних конструкцій треба пам’ятати, що термін служби виробу 55 років.
Холодний алюмінієвий профіль має високу теплопровідність, тому взимку в таких приміщеннях холодно і це основний недолік алюмінієвого вікна. Наприклад, якщо взимку на вулиці -20, то на балконі або лоджії температура буде близько -12.

Але є і теплий алюмінієвий профіль. Він представляє з себе два профілі, з’єднаних термовставкою з поліаміду. Ширина термовставки від 15 до 45 мм. Вважається, що для наших умов оптимальна ширина – 25 мм.
Порівнюючи з холодним алюмінієм, при склінні балкона, пластикові вікна, ми отримаємо температуру в 20-23 градуси, коли на вулиці буде -20.
Якщо порівнювати з теплим алюмінієм, враховуючи ціну на вікна, яка значно зросте, вигідніше поставити пластикові системи. Звичайно, якщо вікна панорамні і нестандартних конфігурацій, доведеться встановлювати теплу алюміній, так як пластиковий профіль для цих цілей не підійде.

Теплий профіль забезпечить шумоізоляцію нарівні з пластиковими вікнами, але, щоб придбати такі ж характеристики, як і у пластиковій системи, доведеться вкласти значні кошти.

Гнучкість алюмінієвого профілю приємне доповнення, завдяки цьому параметру можна виготовити системи різних форм: круглих, овальних, трикутних, трапецієподібних і т.п ..

Профіль не настільки гнучкий, але і з пластика можна виготовити вікна круглої, овальної, трикутної, арочної, трапецієподібної форми. Однак тут має місце бути сильне обмеження по вазі і розмірам конструкцій.