Сніданок в ліжку – це прекрасний спосіб розпочати день з комфортом і насолодою. Цей ритуал став популярним в різних країнах світу, і його можна організувати в будь-який час року. Стелаж з пасти, келиха з свіжим соком, духмяним хлібом з варенням, бути всього виливаються на столики, прикрашені свіжими ягодами і шматочками ванілі.
Один з варіантів сніданку в ліжку – це приготувати смузі з ягодами. Щоб це зробити, потрібно заздалегідь взяти інгредієнти: ягоди, молоко, цукор. Спочатку ягоди збити з молоком в блендері до густого продукту, потім додати цукор за смаком. Готовий смузі можна прикрасити шматочками ягід і подавати в келихі з трубочкою.
Інший рецепт сніданку в ліжку – це намазати шматочки хліба маслом і варенням. Для цього потрібно взяти свіжий хліб, масло і варення будь-якого смаку. Хліб можна підсмажувати на сковороді, щоб він став хрустким, але це не є обов’язковим. Потім на хліб намазати масло і нанести варення. Сніданок в ліжку з такими смаженими шматочками хліба буде особливо смачним.
Аксесуари для подачі та сервірування
Яєць – один із основних продуктів сніданку в ліжку. Щоб приготувати його, потрібно виливають густий білий вміст з яйця у спеціальний келих. Заздалегідь можна взяти кілька келихів, щоб кожен мав свій. Потім яйце обов’язково потрібно збити, щоб отримати помазаний яєчний стейк.
Хліб – ще один невід’ємний елемент сніданку. Його можна прикрасити різними інгредієнтами, такими як масло, варення, смузі з ягодами. Варіантів може бути безліч, тому краще мати декілька видів хліба і додаткових продуктів для прикраси.
Молоко – ідеальний напій для сніданку в ліжку. Щоб зробити його ще прекрасним, можна додати трохи цукру і ванілі. Потім молоко слід збити, щоб стало густим і пухнастим.
Шинка – дуже популярний продукт на сніданок. Вона може бути подана в пасті або просто на шматочках. Для її сервіровки можна використати красиву тарілку або дошку з натурального дерева.
Кісточки – необхідний аксесуар для подачі фруктів. Вони дозволяють зручно видаляти кісточки з ягід або фруктів, щоб трапеза була більш комфортною і приємною.
Варіанти меню
Один з варіантів меню для сніданку в ліжку – це густий яєчний омлет з шинкою та сиром. Для приготування потрібно збити яйця з молоком, додати шматочки шинки та твердого сиру. Масло розігрівають у сковороді і виливають суміш. Після декількох хвилин омлет готовий до подачі на ліжку. Можна прикрасити його зеленню та подавати зі свіжим хлібом.
Ще один варіант – це фруктова смузі. Для приготування потрібно взяти різні фрукти та ягоди (наприклад, банан, полуницю, малину). Їх потрібно злегка збити в блендері з молоком або йогуртом. Після цього смузі можна виливати у спеціальні келихи та прикрасити ягодами. Цей варіант меню освіжить і зарядить вас енергією на цілий день.
Не менш смачним варіантом є вареники з варенням. Для цього потрібно приготувати тісто з муки, яєць та молока. Вареники можна наповнити будь-яким варенням (наприклад, з полуницею або вишнею). Після варіння вони готові до подачі на ліжку. Зокрема, цей варіант меню чудово підійде для тих, хто любить солодке на сніданок.
Кілька оригінальних рецептів приготування
Сніданок в ліжку може бути особливим і смачним, якщо ви використовуєте свою фантазію і спеціальні рецепти. Один із варіантів – ванільне френч-тост з ягодами. Для його приготування вам знадобиться нарізаний хліб, яйця, молоко, ванілі і ягоди. Спочатку збите яйце змішуємо з молоком, додаємо ваніль і змочуємо в цій суміші нарізаний хліб. Потім обсмажуємо хліб на розігрітій сковороді з обох боків до золотистого кольору. Подаємо з ягодами і смачним сиропом.
Ще один варіант – сніданок коктейль з ягодами. Для цього ви можете використовувати будь-які свіжі або заморожені ягоди, молоко, цукор і ваніль. Змішуємо ягоди з молоком, додаємо цукор і ваніль, і збиваємо все в блендері до однорідності. Смузі можна прикрасити ягодами і подавати зі свіжою випічкою.
А як вам ідея приготувати легкий сніданок в ліжку – ролик з сиром і шинкою? Для цього вам знадобиться слизький хліб, сир, шинка і масло. Спочатку хліб трохи підсушуємо, потім розкладаємо на нього шар сиру і шинку, і рулонимо в тісний рулет. Потім ріжемо рулети на шматочки і смажимо їх на розігрітій сковороді з обох боків до золотистого кольору. Подаємо зі свіжими овочами і соусом.