У сучасному світі майже не знайти продуктів, в яких не міститься цукру. Велика кількість назв на етикетках їсти здатних лише заморочити голову. Відверто кажучи, навіть цукор вживаємо у тих продуктах, що, здається, цього не міститься.
Вчені зауважили: ще ніколи раніше люди не споживали таку велику кількість цукру. Це може вплинути на наше здоров’я. Контроль кількості цукру в раціоні може мати корисні наслідки і допомогти зберегти здоров’я.
Скажімо, ми хочемо зменшити споживання цукру. Це не значить, що ми повинні відмовитися від усіх солодощів. Замість цукру, можна спробувати вживати більше природних замінників цукру, таких як мед або фруктоза. Крім того, варто звернути увагу на продукти з низьким вмістом цукру, які при цьому відповідають нашим смаковим вподобанням.