Сільгоспники Лозівської тергромади розпочали весняно-польові роботи

01

Наразі у ПОСП “Агросвіт” на полях ведуться роботи з весняного «закриття вологи» боронуванням, закінчують підживлення озимої пшениці, розпочали посів гороху, розповідає головний агроном підприємства Станіслав Подереча.  Пояснює, горох гарний попередник для наступних культур – у процесі вегетації він дає додаткове азотне живлення грунту. На підприємстві дотримуються системи сівозміни для недопущення виснаження землі. Тому цього року саме цією культурою засіють 560 гектарів полів. До того горох користується попитом.

У порівнянні з минулим роком весняно-польові роботи розпочали у більш спокійній атмосфері, розповідає Станіслав Подереча. Запас вологи в ґрунті достатній, погодні умови сприятливі тому на підприємстві спішать виконати якомога більший об’єм робіт – працюють у дві зміни.

 Начальниця відділу агропромислового розвитку Лозівської районної військовї адміністрації Людмила Майстренко розповіла, що зима 2022-2023 виявилася однією з найтепліших за останні 20 років. Середня температура з грудня 2022 року по лютий 2023 перевищила норму на 2–3 °С., що сприяло росту та розвитку озимих культур. 35% посівів озимих культур знаходяться у доброму стані, що складає 14,6 тисяч гектарів, а також 27,0 тисяч гектарів озимини знаходиться в задовільному та слабкому стані.

 За інформацією Людмили Майстренко, станом на 23 березня у Лозівському районі підживлено озимих культур:

– озимої пшениці на площі 15627 га (37%);

– озимого ріпаку на площі 3036 га (80%).

Також проводиться підготовка ґрунту для посіву ярих культур, а саме – прикриття вологи, ці роботи вже проведені на площі 10301 га (11%).

Господарства району приступили до посіву гороху та ярого ячменю. Вже посіяно: гороху 156 га; ярого ячменю 56 га.

 

–>

Джерело: Лозівська міська рада