У Лозовій виконали першу операцію на новому обладнанні для артроскопічного лікування патологій суглобів

Придбання нової медичної апаратури, вартістю майже 5 мільйонів гривень, вирішили спільно – Лозівська міська рада та Територіальне медичне об’єднання. Перше оперативне втручання з його допомогою провели пацієнтці з діагнозом дегенеративне пошкодження медіального меніску на фоні артрозу колінного суглобу, розповідає завідуючий ортопедично-травматологічного відділенні Лозівського ТМО Юрій Шевченко.

Перша операція, що була доволі складною, пройшла вдало, – говорить Юрій Шевченко. – Тривала вона понад 1,5 години. З приводу медіального меніску, з допомогою операції питання вирішено, артроз ще потребує лікування.

Юрій Шевченко зазначає, нове обладнання значно розширює можливості для надання допомоги потребуючим пацієнтам. Й працювати на ньому досить приємно. Таку послугу лозівські пацієнти раніше мали змогу отримати лише в клініках обласного значення.

До операції готують наступних двох пацієнтів. До оперативних втручань долучиться лікар ортопед-травматолог Дмитро Ковальчук. Нещодавно він пройшов навчання з роботи на обладнанні для артроскопічного лікування патологій суглобів. У Лозовій молодий фахівець працює майже два роки, навчався у Запорізькому медичному університеті, рік проходив інтернатуру за спеціальність артроскопія.

Дмитро Ковальчук говорить, ця спеціальність йому близька й дуже цікава. Тому готовий працювати. Відзначає, у Лозівській лікарні гарна база, професійні старші колеги, які завжди допоможуть й підкажуть.

За статистичними даними лише за останній рік, до лозівських медиків звернулося до 400 хворих, які потребували ортроскопічного лікування паталогій суглобів. Нове обладнання дає можливість проводити оперативні втручання з пошкодження зв’язувального апарату, менісків, дегенертивних змін суглобів, крестоподібних зв’язок та інших захворювань і травм.

Операції проводитимуться за рахунок коштів отриманих від Національної служби здоров’я України, у рамках укладених договорів на надання медичних послуг. Пакетом передбачене оперативне втручання – робота лікаря, медикаментозне забезпечення.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада