Порозуміння, взаємодопомога й плани на майбутнє

Саме так, охарактеризував співпрацю Лозівської тергромади та Товариства Червоного Хреста, у рамках підписаного меморандуму, секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір.

Зустріч з представниками міжнародного комітету Червоного Хреста, а також Харківським та Лозівським представництвами, відбулася у Лозівській мерії,  27 квітня. У ній взяли участь перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков, секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір та заступник міського голови, керівник гуманітарного штабу Ашот Керопов.

Керівники підкреслили важливість підтримки населення Лозівської громади з боку Червоного Хреста з початку повномасштабного вторгнення. Насамперед її потребували соціально-незахищені верстви населення та внутрішньо-переміщені особи.

За дуже короткий проміжок часу громада отримала 8 тисяч продуктових наборів. Ця допомога була своєчасна й дуже необхідна, наголошують керівники. Також надходили гігієнічні набори, на певному етапі це було критично необхідно.  Окрім гуманітарної допомоги, працівники Лозівського представництва на чолі з Світланою Кальченко,  надають соціальну та психоемоційну підтримку населенню громади, охоплюють своєю увагою самотніх громадянам похилого віку.

Що стосується міжнародного комітету Червоного Хреста – вагому допомогу Лозівська громада отримала  для  медицини, облаштування місць для ВПО, підтримку постраждалих у наслідок ракетних обстрілів на території Лозівської громади.  Допомагає міжнародний комітет й з пошуком полонених.

Під час зустрічі керівники громади та представники організації Червоного Хреста  обговорили подальшу співпрацю.  Окреслили нагальні потреби громади, які виникли під час війни – необхідність відновлення зруйнованих ракетними обстрілами закладів освіти та культури, усунення аварій на системах водовідведення, їх стан значно погіршився після ракетних обстрілів. Продовження підтримки соціально-незахищених верств населення та внутрішньо-переміщених осіб, їх у Лозівській громаді – 12 тисяч.  

Джерело: Лозівська міська територіальна громада