Лозова домовляється про партнерство з містом у Німеччині

Лозівська громада розпочала співпрацю з міжнародними організаціями Citiec for Cities/United for Ukrain та Engagement Global, що налагоджують зв’язки з європейськими муніципалітетами.  У лютому в Німеччині відбувся форум стратегічного партнерства. Лозову на ньому представив секретар міської ради Юрій Кушнір. Наразі співробітництво продовжується. У середу, 24 травня, обговорили розбудову новостворених німецько-українських партнерств.

Представник Engagement Global Курт-Міхаель Баудах розповів про перспективи співробітництва.  Поки що мова йде про партнерства. У подальшому – українські та німецькі міста можуть стати побратимами. Лозовій запропонували місто Ва́йблінген, що зацікавило потенціалом туризму, спортивних заходів, житлово-комунального господарства та розвитку виробництв.

Українським громадам теж є, що запропонувати німецьким партнерам, переконаний Юрій Кушнір. Зокрема, муніципалітети цікавить досвід розбудови якісного зв’язку, відновлювальної енергетики, промислові майданчики, професійні кадри та молодіжні обміни.

Українські та німецькі сторони з’ясовують всі деталі подальших партнерств, щоб згодом закріпити їх на папері. Враховують міжнаціональні та юридичні тонкощі.

Лозівській громаді вже запропонували підтримку – обговорюють надання двох автомобілів медичної допомоги. Громада також заявила про потребу у техніці для житлово-комунальної сфери.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада