Голова Лозівської громади Сергій Зеленський ознайомився з роботою Цифрового освітнього центру для школярів

З настанням літніх канікул в освітньому центрі діти Лозівської громади мають змогу продовжити вивчати мови, освоювати навички комп’ютерної графіки та медіа, займатися мистецтвом і новими сучасними видами спорту. Проводяться заняття невеликими групами. У разі повітряної тривоги діти переходять до укриття.

Відкрився Цифровий освітній центр за сприяння міжнародних партнерів: AVSI People for development, Save the Children, Education Cannot Wait. Організації відремонтували приміщення, облаштували їх меблями, комп’ютерною технікою та іншим приладдям для навчання, занять спортом та розваг. Освітяни подякували міській владі за пошук міжнародних партнерів, які готові вкладатися фінансово й відкривати для лозівської малечі такі сучасні центри.

– Діти — це наше майбутнє, – наголошує міський голова Сергій Зеленський. – Піклування про них спільна справа, особливо під час воєнного часу. Ми повинні дбати про їх розвиток, психологічний стан, оточувати увагою у турботою. Й робимо це кожного дня.

Це заняття у новому форматі, вони проходять легко й в ігровій формі, розповідає представник Центру Владислав Акименко. Для занять викладачі розробляють авторські програми. Готують матеріали для викладання, які будуть цікаві усім віковим категоріям. Також у Центрі діти можуть подивитися фільми, почитати книги, пограти в настільні ігри та поспілкуватися з однолітками. Працює Центр з вівторка по суботу.

Міжнародні партнери: AVSI People for development, Save the Children, Education Cannot Wait підтримали діток з малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб – подарували рюкзаки з освітніми наборами та гігієнічні набори.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада