Швидше й економніше: лозівські водяники впроваджують нові технології з санації каналізаційних колекторів

За новим методом роботи, санацію каналізаційного самопливного колектору, виконують на 3-му мікрорайоні біля будинків №№ 15,16. Тут замінюють 55 метрів стічної труби.  Нова технологія дає можливість з мінімальними розкопуваннями грунту просанувати колектор, не пошкоджуючи асфальтне покриття та зелену зону. Заощадити на техніці і пальному.

Виконати роботи та перейняти досвід, лозівські водяники запросили  фірму з Харкова.

  • Ремонт каналізаційного самопливного колектору, саме шляхом санації, виконується вперше, – розповідає Віктор Купріянов, начальник цеху водовідведення ДП «Лозоваводосервіс». – Ми уклали угоду на виконання робіт на цій ділянці з колегами з Харкова. Спостерігаємо за їхніми роботами, переймаємо досвід й на майбутнє плануємо втілювати новий метод на постійній основі. Вже бачимо, що цей метод більш економний і швидший.

Колектор відводить стоки з половини будинків третього мікрорайону. Роботи виконуються без відключень водопостачання. Стоки перекачують.   Почали санувати  6 червня, завершити їх планують до кінця тижня.

Проблеми на самопливному каналізаційному колекторі на 3-му мікрорайоні виникли ще минулого року. Раніше водяники замінили ділянку довжиною 30 метрів від 19 до 15 будинку, роботи проводили біля будинку № 16.  

 

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада