Лозівська громада буде в авангарді Олімпійського спортивного руху України

На цьому наголосив голова відділення Національного олімпійського комітету України в Харківській області Віктор Христоєв.  Делегація представників НОК та партнер Харківського відділення, депутат Харківської обласної ради Сергій Чернов відвідали Лозівську тергромаду сьогодні, 21 червня. 
Віктор Христоєв та голова громади Сергій Зеленський підписали угоду про співпрацю Лозівської міської ради та Олімпійського комітету. Наступним – привітали учасників заходу присвяченого Всеукраїнському Олімпійському дню, який проходив у Лозовій під гаслом “Україна в колі друзів! Разом до Перемоги, заради миру!”. У ньому взяли участь лозівські спортсмени та тренери.  Наприкінці заходу гості вручили учасникам подарунки. 
–  Попри усі негаразди військового часу ми знаходимо можливість проводити заходи, які популяризують спорт і здоровий спосіб життя, відзначив Лозівський міський голова Сергій Зеленський. – Я дякую батькам і тренерам за те, що  докладають зусиль, щоб діти мали змогу тренуватися й не втрачати набутих навичок. 
Також голова громади висловив вдячність Віктору Христоєву та Сергію Чернову за гуманітарну допомогу для лозівських спортсменів і ветеранів спорту – продуктами харчування, спортивною формою та інвентарем. 
Слова вітання від президента Національного олімпійського комітету України Вадима Гутцайта передав Віктор Христоєв. 
Він відзначив високий рівень розвитку спорту у Лозівській громаді: “Те, що започатковано у галузі спорту  в Лозовій – це взірець.  Ми знаємо, скільки зусиль прикладено для відновлення занять з плавання й інших видів спорту, – і це має результати. Ваші вихованці представлені у збірних командах України і роблять все можливе, щоб гідно представити Україну й про неї знав весь світ.”
Ми робитимемо усе, щоб Лозова була в авангарді Олімпійського спортивного руху України, наголосив Віктор Христоєв.  Те, що робиться у напрямку розвитку спорту в Лозівській громаді, робить не кожен регіон України. Після перемоги необхідно відновлювати ті надбання, які відібрала війна, щоб і надалі представляти Харківщину в Олімпійській збірній. І вже зараз в Комітеті визначилися, з ким співпрацюватимуть першочергово. Базовими громадами олімпійського руху у Харківській області визначили: міста Харків, Лозова, Чугуїв, селище Пісочин та Солоницівську громаду. 

Це показово, що у Лозівській тергромаді підтримується олімпійський рух, –  відзначив  партнер відділення Національного олімпійського комітету України в Харківській області, депутат Харківської обласної ради Сергій Чернов.  – Бо саме у тут, у невеликих містах і селах, народжуються талановиті люди, і якщо їм приділяють увагу, то у майбутньому вони прославляють свій край та свою державу і стають чемпіонами.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада