Водяники комплексно обстежують багатоповерхівки, де є різниця між загально будинковими та квартирними лічильниками

З 360 багатоквартирних будинків у Лозовій лише у 53 введені в дію вузли комерційного обліку води, інформує директор ДП «Лозоваводосервіс» Олександр Марченко на нараді у міського голови Сергія Зеленського. Згідно проведеного аналізу, різниця між показниками загально будинкових лічильників та квартирних вузлів обліку складає від 10 до 200 відсотків. У середньому за місяць у цих будинках втрачається від двох до трьох тисяч кубів води.
Згідно Методики Міністерства регіонального розвитку різниця показників розподіляються між мешканцями будинку, розповідає керівник підприємства. Це обурює законослухняних мешканців й до підприємства надходять непоодинокі скарги. Будинки, в яких виникають розбіжності, почали обстежувати комісійно, розповідає керівник водопостачального підприємства.
Наразі, працюють по вулиці Привокзальній, 28. Там є тісна співпраця з мешканцями будинку й головою ОСББ. Під час обходів виявлено квартиру, де йде постійний витік води. Наступного тижня комплексно обстежуватимуть два будинки на п’ятому мікрорайоні. Відшукуватимуть незаконні підключення, виявлятимуть втручання в роботу вузлів обліку. Лозівський міський голова Сергій Зеленський під час наради закликав керівників активніше вживати заходів щодо виявлення крадіїв води. Наголосив, від цього залежить фінансова спроможність підприємства та подальше надання послуг населенню з водопостачання та водовідведення. Голова громади попросив, вивчити можливість виведення стояків води та квартирних вузлів обліку у під’їзди для контролю за споживанням води.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада