У Лозовій розпочала свою роботу комісія з розгляду питань щодо відшкодування збитків спричинених вибухами

Перше засідання комісії пройшло 22 червня. Головуючий – перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков, звертаючись до членів комісії, поінформував: «На сьогодні вже зареєстрована 81 заява жителів Лозівської громади щодо пошкоджень спричинених ракетними обстрілами. Кожна заява пройде усі етапи відпрацювання. Фахівці приймуть її до розгляду, виїдуть на місце для огляду та оцінки пошкоджень, після чого комісійно затвердять рішення щодо того чи іншого домоволодіння. Завершальним етапом розгляду звернення стане затвердження рішення на засіданні виконавчого комітету.»
Секретар комісії Дар’я Урванцева поінформувала, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.04.2023 року № 381, що безпосередньо визначає надання компенсації, зазначено пріоритетне право на отримання компенсації. До цього переліку віднесені: особи з інвалідністю, багатодітні сім’ї, прийомні батьки, особи з числа дітей сиріт, особи, яка призвана на військову службу і яка має статус учасника бойових дій.
Особи,які мають судимість за злочини проти національної безпеки України та потрапили під санкції, не мають права на отримання компенсації.
Голова комісії Олександр Жидков звернув увагу членів комісії на дотриманні термінів розгляду заяви та ретельного збору документації.
Також керівник зауважив, що на відновлення тих об’єктів, що раніше фінансувалися з міського та обласного бюджетів, а це понад 10 мільйонів гривень, повторного виділення коштів ймовірніше за все не буде. Кожну таку заяву ретельно вивчать, опрацюють і приймуть рішення.
Додатково члени комісії вивчать питання щодо компенсації пошкоджень ОСББ.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада