У Лозівській лікарні відкрився гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу

У Лозівській лікарні відкрився гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу

Новини

27.06.2023

Облаштували його за підтримки українського жіночого фонду «Голос жінок і лідерство – Україна».  Прийом здійснюватиметься цілодобово, допомога надаватиметься анонімно й безкоштовно. Розміщується кабінет у стаціонарному відділенні № 1 Лозівського Термедоб’єднання, за адресою: село Катеринівка, вулиця Живописна, 42.   

Координатори проєкту переконані, особливого захисту і підтримки в умовах війни потребують жінки. Найчастіше саме вони страждають від фізичного та сексуального насилля. Й наявність такого кабінету, де з лікарем анонімно можна обговорити свої  проблеми й отримати медичну й психологічну  допомогу має дуже велике значення для постраждалих жінок.

 

  • Реалізовуючи цей проєкт у Харківській області, перше місто, де запрацював гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу – це Лозова, розповідає голова правління благодійного фонду «Крок у нове життя»,  координаторка проєкту від Українського жіночого фонду Наталія Раріна. – У Лозовій мешкає велика кількість населення – це й місцеві мешканці й внутрішньо-переміщені особи. Тому з урахування проведених моніторингів, було прийнято рішення відкрити кабінет й у цьому місті.       

Подібні кабінети днями запрацюють у містах Харківської області:  Ізюм, Чугіїв та Богодухів. Координатори  сподіваються, що це буде плідна співпраця й тут гідну медичну допомогу та підтримку зможуть отримати жінки, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Кабінет обладнали сучасним медичним та комп’ютерним обладнанням. Оснастили  експрес-тестсистемами, необхідними лікарськими препаратами для захисту репродуктивного здоров’я, у тому числі профілактики ВІЛ/СНІД, лікування  інфекцій, що передаються статевим шляхом, запобігання небажаної вагітності та надання допомоги постраждалим від сексуального насильства.

Також Українським жіночим фондом у рамках цього проєкту проводитимуться тренінги та семінари на яких медиків навчатимуть, як правильно надавати психологічну підтримку жінкам постраждалим від насилля.

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада