У Лозівській громаді шукають можливість збільшити фонд захисних споруд

У Лозівській громаді шукають можливість збільшити фонд захисних споруд

Новини

11.07.2023

Лозівський міський голова 11 липня провів нараду з відповідальними фахівцями щодо стану захисних споруд. У Лозівській громаді  наразі нараховується 40 укриттів, що рекомендують використовувати населенню у разі повітряних небезпек. Перелік об’єктів розміщений на офіційному сайті міської ради.

Протягом 2022-23 років у Лозівській громаді виділили майже 4 мільйони гривень на облаштування фонду захисних споруд. За додаткове фінансування кількість придатних укриттів можуть збільшити. На найближчій сесії міської ради винесуть пропозицію про необхідні видатки. Кошти місцевого бюджету можуть витрачатися лише на об’єкти, що належать громаді. На сховища приватної або державної власності це не поширюється.

Останній раз Державна служба України з надзвичайних ситуацій перевіряла укриття Лозівської громади у червні 2023 року. Частина об’єктів виявилася недостатньо облаштованою.

Голова громади Сергій Зеленський попросив керівників Відділу цивільного захисту та Управління ЖКГ приділити більше уваги стану укриттів.

«Хотів би звернути увагу на дію Указу Президента України № 353 від 26 червня 2023 року «Щодо результатів оперативних обстежень обʼєктів фонду захисних споруд…» загалом в державі – в частині, що стосується нашої Лозівської громади. Особливу увагу звернути на роботу спеціальної комісії, що ми створили, для обстеження комунальних підприємств, а також приватної та державної власності –  у межах повноважень. Про результати прошу доповісти», – зазначив Сергій Зеленський.

Голова громади окремо зупинився на утриманні рекомендованих укриттів у житлових багатоповерхівках. Керівник попросив вирішити питання з фінансуванням, адже управителі не мають вільних коштів для облаштування цих захисних споруд.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада