За сприяння харківських благодійників Лозівське ТМО отримало багатофункціональні ліжка для тяжкохворих

10 ліжок, матраци та 10 приліжкових тумбочок німецького виробництва передав стаціонарному відділенню № 1 Харківський гуманітарний хаб ТЕЦ-5.  Хаб об’єднав у собі: Благодійну організацію “Благодійний фонд “Соціальний фонд здоров’я”, президент фонду Олександр Муштаєв, та фонд Ігора Вовчанчина.

Представники гуманітарного хабу ТЕЦ-5, керівником якого являється Ігор Кисельов, розповідають, медичні ліжка для лікування малорухливих хворих та їх реабілітації, привезли з Нюрнберга. Співпрацю з німецьким  містом налагодили завдяки українській діаспорі восени минулого року. З того часу отримали велику кількість предметів повсякденного побуту і харчів та високоточного обладнання для лікарень області. Відзначили всебічне сприяння діяльності хабу  – харківської місцевої влади, зокрема персональну допомогу у всіх організаційних питаннях голови Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Під час зустрічі з представниками благодійних організацій, Лозівський міський голова Сергій Зеленський подякував за співпрацю та допомогу.  Голова громади відзначив, що наразі у Лозівському ТМО розвивають реабілітаційний напрямок. Залучають фахівців та покращують матеріальну базу. Наразі вивчають можливість облаштування відділення для реабілітації військовослужбовців.

Благодійники, у рамках співпраці з містом Нюрнберг, запропонували допомогу з підготовки реабілітологів.  Поінформували про можливість навчання на базі клінік Німеччини, або запрошення спеціалістів для підготовки кадрів в Україні.

Наприкінці зустрічі, міський голова вручив представникам благодійних організацій –  подяки Лозівської міської ради та висловив сподівання на подальшу тісну співпрацю.  

 

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада