У День молоді для юних лозівчан організували біговий марафон, конкурси, майстер-класи, спортивні змагання

Розваги 12 серпня пройшли на різних локаціях з дотриманням усіх безпекових заходів.

Зранку молодь долучилася до благодійного бігового марафону. Метою якого став збір коштів для поранених захисників України. Донати передали для закупівлі засобів гігієни.  

Бігуни здолали відстань у 6,5 кілометрів. Стартували у парку Перемога й пробіглися до Стели загиблим захисникам України на міському кладовищі. Після вшанування пам’яті полеглих героїв хвилиною мовчання й покладання  квітів, продовжили забіг.   Один з учасників – близнюківець Богдан Фурман пробіг дистанцію у бронежилеті свого пораненого  батька-військовослужбовця. Говорить, з додатковими 12 кілограмами забіг був нелегкий, але до нього готувався.

Начальник відділу Управління освіти, молоді та спорту міської ради Євгеній Шульженко подякував учасникам, які приєдналися до забігу та тим, хто своїми донатами долучився до збору коштів. Лозівська міська організація Червоного Хреста України відзначила учасників заходу подарунками.  

Цього ж дня у Юнацькій бібліотеці для дітей та молоді був організований майстер-клас  з виготовлення мандали.

Арт-терапія – це те, що на часі, відзначали організатори.  Адже арттерапевтичні засоби відновлення під час війни – це можливість на певний час зануритися у щось приємне, це спосіб саморозкриття, самовираження, розвитку та шлях до власної гармонізації. Знак Мандали, сакрального символа, що має потужне енергетичне значення, діти малювали крейдою на асфальті, разом створювали у вигляді панно, розфарбовували розмальовки. А ще – влаштували голосні читання-конкурс поезії. Переможці отримали призи.

У парку Перемога,  гостей своєю грою розважав Муніципальний оркестр. Усі бажаючі брали участь у плетінні сітки в жовто-блакитних кольорах. Фотографувалися.  

Увечері на скейт-майданчику зібралися  позмагатися любителі трюкового спорту. Показували свою майстерність у їзді н на скейтах, самокатах, ВМХ.  Це викликало неабияке задоволення і драйв серед учасників, які зарядилися не лише гарним настроєм, а й отримали подарунки.

Довгий час — до 2022 року — в Україні відзначали День молоді в останню неділю червня. Після російської агресії 2014 року і з бажанням інтегруватися у європейську родину в Україні постало питання перенесення свята на іншу дату.

Тому 28 липня 2021 року президент Володимир Зеленський з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України підписав указ № 333/2021 про перенесення Дня молоді на 12 серпня, коли за календарем ООН відзначають Міжнародний день молоді.

Отже, тепер офіційно День молоді в Україні відзначають 12 серпня. 

 

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада