У Лозовій пройшов серпневий освіто-творчий форум «Виміри стійкості: стаємо сильнішими разом»

Розпочали захід з вшанування пам’яті загиблих захисників та виконання Гімну України.

Дітям загиблих військовослужбовців у переддень 1 вересня подарували освітні набори. Керівникам освітніх закладів та вчителям вручили грошові сертифікати, грамоти та подяки.

Від імені Лозівського міського голови Сергія Зеленського учасників форуму вітали перший заступник Олександр Жидков та заступник Володимир Барановський. Побажали освітянам сил і терпіння у новому навчальному році, який з урахування безпекових заходів проходитиме в Лозівській громаді в онлайн-форматі. Відзначили, що попри усі труднощі воєнного часу, необхідно зростити розумне й освідчене покоління, яке відбудовуватиме державу, відновлюватиме її економіку, творитиме нову історію у мирній країні. Зі свого ж боку керівники громади пообіцяли усіляко підтримувати освітні заклади громади. Подякували освітянській спільності за великий внесок в наближення перемоги, як в тилу так і на фронті, допомогу потребуючим верствам населення.

У підтримку дітей загиблих військовослужбовців у серпні цього року Управління освіти, молоді та спорту, Центр професійного розвитку педагогічних працівників за підтримки Лозівської профспілкової організації працівників освіти і науки України оголосили благодійну ініціативу «Незалежні за долею». Дружин з дітьми, чиї чоловіки і батьки віддали свої життя в ім’я майбутнього України запросили до зали — вшанували оплесками й подякували за витримку, силу та стійкість. А також передали освітні набори:
– Устименко Юлії Леонідівні з сином Дмитром, учнем Лозівського ліцею № 3;
– Бутенко Вікторіії Ігорівні, з синами Артемом та Денисом учнями Лозівського ліцею № 7;
– Лагуновій Людмилі Сергіївні, з сином Артемом та донькою Сніжаною, учнями Лозівського ліцею № 12;
– Звірянській Олені Олександрівні, з донькою Дар’єю, ученицею Панютинського ліцею;
– Матко Катерині Іванівні, з синами Артемом та Іваном, вихованцями закладу дошкільної освіти № 7 «Золотий півник»

Продовжили захід урочистою церемонією нагородження освітян.
За перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року – 2023» в номінації «Фізична культура», нагородили вчителя фізичної культури Лозівського ліцею №5 «Лінгва» − Олену Павленко. Освітянка увійшла у ТОП-5 найкращих вчителів України.

До річниця заснування відзначили наступні заклади:
– З нагоди ювілею, 110 років, нагородили Шатівський ліцей, директор Лариса Євсюченко;
– Миролюбівський ліцей, у цьому році відзначає 70 років з дня заснування, нагороду отримав директор Василь Бруславець, до того ж Миролюбівський ліцей отримав сертифікат на обладнання для «Класу безпеки».

– Ювілейний, п’ятдесятий рік зустрічає заклад дошкільної освіти №3 «Чебурашка», нагороду отримала Світлана Іванова.

– 45 років освітянську палітру Лозівщини яскраво доповнює заклад дошкільної освіти №5 «Теремок», привітали директорку закладу Анжелу Яцину;

– Нагороду з нагоди 40-річчя директорку закладу дошкільної освіти №11 «Березка» отримала Світлана Борискіна.

Подяками Управління освіти, молоді та спорту нагородили ТОП-закладів освіти за підсумками проведення НМТ-2023:

– Колектив Лозівського ліцею №8, директор Сергій Решетов.
– Колектив Лозівського ліцею №4, директор Вікторія Шалімова, до того ж ліцей №4 отримав сертифікат на обладнання для «Класу безпеки».
– Колектив Лозівського ліцею №3, директор Олег Інденко, разом з тим ліцей №3 отримав сертифікат на обладнання для «Класу безпеки».
– Колектив Лозівського ліцею №12, директор Наталія Шпортюк, також ліцею №12 вручається сертифікат на обладнання для «Класу безпеки».
Лозівська громада, є флагманом серед відкриття «Класів безпеки» в Харківській області, тому в межах реалізації всеукраїнського проєкту «Клас безпеки» за сприяння місцевої влади у 2023 році проведено закупівлі обладнання для 14-ти класів безпеки.
Після урочистостей освітяни переходять до обговорень щодо удосконалення освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада