У Публічній бібліотеці відбулася презентація книги віршів і прози Віри Чуркіної-Басюк

Друга збірка книги Віри Чуркіної-Басюк «…А сіяти треба любов», вийшла у 2023 році. 11 жовтня у Лозівській публічній бібліотеці авторка презентувала твори та ділилася чим надихалася під час їх написання. Книгу «…А сіяти треба любов» готувала більше десятка років. У ній радість і жаль спричинені обставинами життя, безмежна любов до природи, до рідних людей до України.  

  • Ці вірші можна читати, слухати, співати. Тут зібраний мій дивосвіт, юність, роздуми і дуже багато любові, – з захопленням розповідає Віра Гнатівна. – Любов…  Любов в усьому, що мене оточує – у колоску, травиночці, ромашці, росиночці. Я завжди прагнула любити людей, сіяти і множити любов у світі. І особливо любов необхідна у роки війни бо без цього неможливо пережити це велике всенародне горе.  

Зачитала строки:

«А сіяти треба любов у серцях і душах,

Щоб ті святі почуття ніхто не порушив.

То й горя не буде ні з близька, не буде здаля

То й сонце всміхнеться

Й збиратиме мирні врожаї земля.»

 

Наразі Віра Гнатівна мешкає у Лозівській тергромаді в селі Перемога. Стала членом Лозівського літературно-мистецького  клубу  «Лігос». Його керівник Артур Савран відзначив: «Віра Гнатівна великий майстер українського слова,  усі свої твори відчуває, живе ними й ділиться з оточуючими. Її приїзд до клубу – це подія і велика радість. Спілкування з цією талановитою людиною завжди надихає й дає заряд тепла й енергії. Такі ж відчуття і від її віршів. Одне з них, Артур Савран поклав на музику. Виконав під час зустрічі.

Для Віри Чуркіної-Басюк є дві рідних місцини на землі – Кузьминиці на Вінничині, де у 1947 році  народилася і прожила дитинство та юність, і Харків , де навчалася мала свою сім’ю, улюблену роботу, де народився її син та онуки, де вона проживала понад 50 років.

Після закінчення Митківської середньої школи Барського району Вінницької області навчалась у Немирівському педагогічному училищі. З його дипломом, як учителька початкових класів, працювала у рідній школі. Навчалася у Харківському державному університеті на факультеті української мови та літератури. Працювала в різних редакціях газет міста Харкова  – кореспонденткою, редакторкою. Членкиня Національної спілки журналістів.   Видала збірку віршів і прози «Я світом милуюся».

Бажаючих зануритися у творчість Віри Чуркіної-Басюк, прочитати її вірші зі збірки  «…А сіяти треба любов» запрошують до Публічної бібліотеки у Лозовій.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада