Лозівська терггромада передала квадрокоптер з нічним баченням захисникам, які тримають оборону на сході України

Слова вдячності усій Лозівській громаді та міському голові Сергію Зеленському висловив Михайло Шинкаренко, виконуючий обов’язки командира розвідувального взводу, однієї з військових частин, що боронить Україну на Куп’янському напрямку.

  • Це надзвичайно важлива для нас річ, – відзначив Михайло Шинкаренко. – Така модель квадрокоптеру «DJI Mavic 3T» – нічні очі Збройних Сил України.  Це один з основних засобів, який дозволяє вночі спостерігати за переміщенням противника та його накопиченням. Завдяки подібній техніці збережено життя великої кількості особового складу Збройних Сил України і цей квадрокоптер – не буде виключенням.

За тиждень розвідувальний підрозділ, який знаходяться на лінії вогню, втратив  три такі моделі й залишився без підтримки.  Це могло призвести до втрат позицій, а що найстрашніше до втрати людських життів. Тож підтримка Лозівської громади дуже вчасна, зауважує Михайло Шинкаренко.   В роботу його запустять найближчої ночі.

Обладнання надали працівники виконавчого комітету Лозівської міської ради за сприяння Благодійного фонду “Разом у майбутнє”. Лозівські волонтери передали для підрозділу маскувальні сітки.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада