У Лозовій до Дня Соборності України поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тараса Шевченка

Керівники Лозівської міської та районної рад, Лозівської військової адміністрації, захисники України та правопорядку сьогодні, 22 січня,    схилили  у скорботі голови перед усіма героями, яких забрала кривава війна, хто в різні часи захищав українську землю та поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю.

105 років тому на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів. На волелюбному зібрані було урочисто проголошено злуку Української Народної республіки і Західноукраїнської Народної республіки. Відтоді цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію нашої держави величним національним святом – Днем Соборності України.

У нашій державі йде жорстока війна з росією за цілісність України. Жахливі злочини окупантів дають зрозуміти, що саме тепер ми народились вдруге як країна, як суспільство – об’єднавшись та згуртувавшись.  

Українські воїни, як справжні герої нищать ворога, крок за кроком виборюють нашу волю та соборність, молитвами і кров’ю захищають наш народ та землю у війні з окупантом.

В єдності дій та соборності душ український народ досягне величної мети – Перемоги над рашизмом, побудови економічно та духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться майбутні покоління.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада